PREPUCAVANJU I NARUŠAVANJU UGLEDA ORUŽANIH SNAGA NAZIRE SE KRAJ? Predsjednik, premijer i ministar sastaju se na Vijeću za nacionalnu sigurnost

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Sukob predsjednika i vrhovnog zapovjednika Zorana Milanovića i Maria Banožića traje već neko vrijeme kao nadovezan na sukob predsjednika i premijera Andreja Plenkovića.

Situacija je posljednjih dana eskalirala te medijski rat međusobne prozivke ne prestaju.

No sukob unutar državnog i vojnog vrha sigurnosni je, kao i funkcionalni problem za Republiku Hrvatsku i njene institucije. Mnogi ustavno-pravni i sigurnosni stručnjaci te vojni i politički analitičari pozvali su na dijalog i okončanje sukoba koje kako tvrde šteti funkcioniranju sustava, kao i ugledu države.

No iako je teško vjerovati da će verbalnim prepucavanjima u jeku ‘tvrde kohabitacije’ ikad doći kraj, niz nesuglasica i potpuni manjak dijaloga tipak bi trebala okončati sjednica Vijeća za obranu i nacionlnu sigurnost.

Vijeće bi se, prema najavama Dnevnika Nove TV trebalo sastati za osam dana.



Tad će svi akteri biti za istim stolom. No s obzirom na izrečeno teško je očekivati kvalitetnu suradnju. Predsjednik javno govori da ministar nije dorastao svom poslu, premijer uzvraća da nakon te izjave ministar ima njegovu još veću podršku i povjerenje. Valjda će si sve reći na tom sastanku.

Nadajmo se da će se napetosti ublažiti prije velike 30. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI