PREPUCAVANJE NE PRESTAJE! Milanović nazvao Banožića ‘višenamjenskom Plenkovićevom ulizicom’

Foto: MORH/ F. Klen

Ni nakon održanih sastanaka Vijeća za nacionalnu sigurnost i Vijeća za obranu, ne prestaje svađa prepirka između predsjednika Zorana Milanovića te Vlade Andreja Plenkovića i njegovih ministra.

Nakon sastanka nastavljeno je s proizvkama i od strane predsjednika, kao i premijera. A sad su se iz Ureda predsjednika osvrnuli i na izjave Andreja Plenkovića u kontekstu njegovog spominjanja načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admirala Roberta Hranja.

U priopćenju u kojem je vrlo očito kako ga je napisao sam predsjednik, premijera se optužuje da laže, a ministra obrane Maria Banožića naziva se “višenamjenskom Plenkovićevom ulizicom”.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Andrej Plenković odlučio je lagati čak i o sadržaju današnjeg sastanka Vijeća za obranu i tako još jednom pokazati kakav je on tip čovjeka. Osim što si je dopustio, što je doista nevjerojatno, javno govoriti o sadržaju i karakteru sastanka Vijeća za obranu, Plenković je u izjavi novinarima odlučio javno poniziti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.Reći da admiralu Robertu Hranju nije bilo dopušteno govoriti na sastanku bezočna je laž. Upravo suprotno, nije bilo dopušteno da se beskrupulozno manipulira s načelnikom Glavnog stožera OSRH.

Ne može višenamjenska Plenkovićeva ulizica omalovažavati jednog od najboljih hrvatskih časnika kojemu nije ni do koljena znanjem, a da ne govorimo ponašanjem. To mu dopustiti bilo bi nadrealno”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI