PREPUCAVANJA NA LINIJI DOMOVINSKI POKRET-HDZ: Sve zbog uhićenog odvjetnika Branimira Zmijanovića

FOTO: Damjan Tadic / CROPIX

Nakon uhićenja odvjetnika Branimira Zmijanovića, jednog od sudionika afere u kojoj je prvookrivljena glavna sutkinja Maja Šupe, koja je osobodila optužbi Tomislava Horvatinčića, na Facebooku se oglasio Domovinski pokret.

S obzirom na činjenicu da je Zmijanović nekada bio član HDZ-a, u Domovinskom pokretu tvrde kako on tu stranku nikada nije napustio.

Evo njihove objave.

“Vijest o uhićenju šibenskog odvjetnika Branimira Zmijanovića, zbog navodnog posredovanja između davatelja i primatelja mita u iznosu od petnaest tisuća eura (prije 10 godina) trebala bi prikriti pljačku INA-e tešku milijardu kuna, u režiji bliskih suradnika šefa HDZ-a i trenutačne Vlade – Andreja Plenkovića. I onda je najlakše kamen baciti na DP, iako se zapravo radi – o njihovom visokopozicioniranom članu na lokalnoj razini, aktivnom upravo u vrijeme počinjenja nedjela. Auuuuu, sad smo gotovi!

O ČEMU SE, ZAPRAVO, RADI?



Supruga odvjetnika Branimira Zmijanovića, gospođa Ljiljana Zmijanović, ratna dragovoljka HOS-a i kandidatkinja s liste DP-a za Hrvatski državni sabor u IX. izbornoj jedinici, izuzetno je časna i moralna žena. Upravo je zbog toga i bila nepodobna za ravnateljicu NP ‘Krka’ lokalnim HDZ-ovim uhljebima, koji predstavljaju sve suprotno od nje. Ljiljanin suprug, Branimir Zmijanović, učlanio se u DP u svibnju 2020. godine, a iz stranke izašao samo pet mjeseci kasnije – u studenom iste. Razlog za razlaz bilo je nepridržavanje stranačke politike i djelovanje kroz Gradsko vijeće Šibenika u skladu s politikom HDZ-a, a ne DP-a. Zmijanović kao da nikada nije niti napustio HDZ, a u njemu je bio, prema našim saznanjima, više od 15 godina!

Napominjemo da je dotični i nakon odlaska iz DP-a, nastavio podupirati HDZ-ovu većinu kao gradski vijećnik lojalan lokalnoj politici Plenkovićeve partije. Naš bi narod rekao; Lesi se vratio kući!

Nama je drago, što smo nakon tako kratkog vremena prepoznali još jednog u nizu HDZ-ovih ‘preletačevića’, koje i inače redovito prepoznajemo, a HDZ-ovi mediji im osiguravaju petominutnu slavu čim DP pokrene neku hvale vrijednu inicijativu, a probriselski je agitprop odmah detektira kao opasnu za njihov ionako padajući rejting.

Duboka država imala je punih deset godina kako bi ‘spektakularno’ otkrila navodno Zmijanovićevo nedjelo, a ono se dogodilo upravo u vrijeme kada je šibenski odvjetnik skupljao partijski staž kao visokopozicionirani član lokalnog HDZ-a! Međutim, ‘slučajno’ su ga ‘otkrili’ baš sada, kada bi dominantna tema morala biti pljačka INA-e – i nekoliko dana uoči velikog prosvjeda kojeg se u Plenkovićevoj partiji silno boje!

Nimalo slučajno, medijski kvazi-napadi na Domovinski pokret dolaze baš u trenutku kada je naše vodstvo pozvalo cjelokupno članstvo i brojne simpatizere da se u što većem broju priključe subotnjem skupu.

S istom spremnošću, s kojom ćemo se pojaviti na prosvjedu 10. rujna, nastavit ćemo i našu odlučnu borbu protiv dvoličnih licemjera i beskičmenih klimavaca koje oko sebe okuplja Andrej Plenković!”, napisali su iz Domovinskog pokreta na Facebooku.

Saborski zastupnik i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je, potaknut krađom INA-e, podsjetio na afere povezane s dužnosnicima HDZ-a. Zaključio je da je vrijeme da Plenković i njegova Vlada podnesu ostavke.

Nekoliko sati kasnije na svom službenom Facebook profilu oglasio se HDZ. U objavi su se osvrnuli na odvjetnika Branimira Zmijanovića.

Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti.

“Penava se trese zbog razotkrivanja svoje koruptivne šibenske mreže! Nemoguće je da Penava nije znao za kriminal svog prijatelja Branimira Zmijanovića! Iza Zmijanovićeve rabote bjelodano stoji vrh Domovinskog pokreta! Stavljanje supruge uhićenog Zmijanovića na visoko mjesto na listu za Sabor Republike Hrvatske nepobitni je dokaz da je vodstvo DP-a umiješano u ovu sramotnu aferu! I tako dalje…

Tako bi otprilike glasile izjave oporbenih čelnika da se umjesto o DP-ovcu Zmijanoviću radi o bilo kojem članu HDZ-a, makar i najniže rangiranom, bez ikakvog utjecaja na politiku stranke.

I dok je u Aferi INA osumnjičeni Škugor imao toliku ‘potporu vodstva HDZ-u’ da je glatko propao na izborima i za člana Gradskog odbora HDZ Zagreb i za izaslanika na Općem saboru HDZ-a, u utorak privedeni Zmijanović bio je, kada je kao vijećnik u Šibeniku, napustio HDZ, zvijezda DP-a, ‘potvrda’ da će ‘DP pobijediti’, da ‘uživaju podršku naroda’, da ih ‘ništa ne može zaustaviti’… Bla bla.

Ni to što su se viđeniji DP-ovci javno hvalili bračnim parom Zmijanović i naslikavali s njima (ili to što je Zmijanović dizao DP u nebesa), međutim, nije nikakav ‘dokaz’ o umiješanosti vodstva DP-a u šibenski slučaj. Niti bismo to ikada tvrdili. Želimo samo plastično predočiti kako u oporbi – bilo da je riječ o Penavi ili Benčić, Grmoji ili Grbinu – vladaju dvostruki kriteriji.

Hoće li vrli Penava zbog ove afere ‘za koju je morao znati’ podnijeti ostavku i zatražiti izvanredne izbore u DP-u? Hoće li se odreći svog saborskog mandata jer je to ‘jedini spas za Hrvatsku’?”, piše u objavi HDZ-a na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI