PREOKRET U ŠKORINOM TABORU Na pragu je ulaska u Sabor i najavio je da će podržati Plenkovića?

Davor Pongracic/Cropix

U predizbornom Pressingu na televiziji N1 u četvrtak navečer su o obrani, sigurnosti, položaju branitelja i političkom položaju Hrvatske raspravljali Ivo Lučić iz HDZ-a i Ante Prkačin iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Osim rasprave o tome tko je veći Tuđmanovac od njih dvojice, iz emisije se može iščitati jedna važna politička zanimljivost.

Naime, Prkačin je dao naslutiti da on, unatoč protivljenju vođe Domovinskog pokreta, nema problema nakon izbora podržati Andreja Plenkovića za premijera!

MIJENJALI BI HDZ

“Naš cilj nije rušiti HDZ, nego ga popraviti ako je moguće. Ne sviđa nam se puno toga. Situacija u svijetu je krizna, a u Hrvatskoj je gore nego na drugim mjestima jer smo na razne načine nestabilni. Treba pokušati popraviti stanje. Kad bi HDZ mogao natjerati Andreja Plenkovića da presvuče svoj globalistički dres, kako je HDZ-ov dres on okrenuo naopako, mi iz Domovinskog pokreta ćemo to pokušati. Bit ćemo oštri prema HDZ-u da pokažemo da smo kvalitetni, a SDP, to nije hrvatska ljevica, to je potpuno nehrvatska stranka”, rekao je Prkačin koji se nalazi na 3. mjestu u VII. izbornoj jedinici na listi za Sabor, a prema posljednjim anketama Domovinski pokret zasad ima 2 sigurna mandata.“Bio bih sretan da Plenković ode. Po meni to ne bi trebao biti nužan uvjet za raskid koaliranja. Volio bih da dođe netko drugi umjesto njega, ali ako bi HDZ ostao čvrsto na Plenkoviću, ja bih to prihvatio”, rekao je Prkačin i potvrdio da u Domovinskom pokretu Miroslava Škore postoje kandidati koji su vrlo bliski koaliranju s HDZ-om pa i Andrejom Plenkovićem za kojeg je Škoro izjavio da ne može biti premijer.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI