Preminuo poznati hrvatski kazališni producent Boris Geršak

Matija Kos-Šrajbek‎ / GAJNICE jučer danas sutra

Ovaj događaj za Satiričko kazalište „Kerempuh“, kao i za cijelo hrvatsko glumište, obilježen je dubokom tugom

U subotu, 21. siječnja 2017. preminuo je dugogodišnji djelatnik Satiričkog kazališta „Kerempuh“, Boris Geršak. Na hrvatskoj kazališnoj sceni bio je prisutan i kao izvršni producent Nagrade hrvatskog glumišta od samog početka te manifestacije. Isto tako, istaknuo se kao izvršni producent i glavni organizator međunarodno afirmiranog teatra „Ulysses“. Tijekom domovinskog rata bio je aktivni član „CROATIAN ART FORCES (CAF)“, inicijative koju je pokrenulo Hrvatsko društvo dramskih umjetnika u suradnji s Ministarstvom kulture i prosvjete.

U svoje matično kazalište došao je 1.7.1976. i punih četrdeset godina bio je nezamjenjiv član Uprave. Obnašao je dužnost inspicijenta, izvršnog producenta, organizatora i ravnatelja tehnike. Bio je s Kerempuhom od njegovih samih početaka, još od doba varijetea, kada se kao dijete igrao u tom kazalištu u kojem je bila zaposlena njegova majka. Ovaj istinski zaljubljenik u teatar živio je za scenu dajući joj svaki atom svoje energije. Stoga, nije čudo da je stekao status jedne od najomiljenijih figura domaće kazališne scene.

Ovaj događaj za Satiričko kazalište „Kerempuh“, kao i za cijelo hrvatsko glumište, obilježen je dubokom tugom.

Boris Geršak, dobri duh teatra, u kojem je proveo doslovno cijeli svoj život, svakim je svojim djelom i postupkom dokazivao nesvakidašnju plemenitost, poštenje i dobrotu. Znao je voljeti i ta mu ljubav bila uzvraćena. Počivao u miru.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI