PREMINUO GLAZBENIK IZNIMNIH VOKALNIH SPOSOBNOSTI: ‘Nezamjenjiv na pozornici, ali i u Gradu!’

Dubrovački glazbenik Davor Erceg preminuo je u 53. godini života nakon duge borbe s bolesti.

Vijest o njegovoj smrti na Facebooku su potvrdili članovi njegovog benda Crna udovica.

Herceg, čovjek iznimnih vokalnih sposobnosti postao je član kultnog dubrovačkog benda Crna udovica dok je još bio maloljetan, a njegovim dolaskom u bend 1985. godine, Udovica je dobila upravo ono što joj je bilo potrebno – moćan i prepoznatljiv vokal.


Prijatelji se opraštaju od Hercega, kojega je u bendu krajem 80-ih zamijenio Goran Karan. Davor Herceg nastavio je uspješnu solo karijeru te je 2004. objavio izuzetno hvaljen album od strane kritike, pod nazivom ‘Rovinan’. Nakon toga, postao je vokal grupe Atlantida.

Crna udovica, dubrovački heavy metal bend osnovan je 1982. godine. Osnivaču, Zvonku Kaitneru Doki, koji je svirao gitaru, ubrzo su se priključili Željko Mirović Miš na bas gitari, Pero Baule na bubnjevima, Srđan Kera na klavijaturama i Lukša Čokljat (vokal). Najveći utjecaj na njih imali su tada Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake i drugi slični bendovi.Crna udovica imala je 2018. u Dubrovniku svoj povratnički ‘reunion’ koncert nakon mnogo godina, što je bilo posljednje okupljanje benda na pozornici.

“Otišao je zauvijek dio nas, nezamjenjiv i na pozornici i u Gradu”, kratko je rekao Željko Lale, prijatelj i kolega iz benda pokojnom Ercegu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI