PREMIJER U POSJETI BANOVINI: ‘Prioritet revitalizacije su ubrzanje obnove kuća i višestambenih zgrada’

Foto: Andrej Plenković/Twitter

Premijer Andrej Plenković u srijedu je posjetio Sisačko-moslavačku županiju. Obišao je gradilište spojne ceste od Siska do autoceste koja uključuje novi most preko Odre i kružni tok s prilaznicama u vrijednosti 65 milijuna kuna.

“Projekt mosta i prilaznice, kako sam čuo, biti će završen već idućeg ljeta. Dionica autoceste od Lekenika do Siska, bit će punog profila, a čvor kod Žažine omogućit će brži prilaz Petrinji i Glini, što će tom kraju udahnuti novi život. Radovi će biti gotovi prema planu, točno za dvije godine, čime će će Sisak i Sisačko-moslavačka županija, uz novu regionalnu kartu potpora, biti u osjetno povoljnijem tretmanu u odnosu na druga područja kada su u pitanju investicije. Ova će županija sada primati 10 do 15 posto više od drugih županija, što znači da će biti isplativije ulaganje u ovu županiju”, rekao je.

“Predstoji nam daljnje ubrzavanje izgradnje obiteljskih kuća, stanova i višestambenih zgrada, o čemu su u tijeku brojni natječaji. I ovaj naš posjet kao i puni angažman svih ministarstava i državnih ureda doprinijeti da taj proces ubrzamo i da u konačnici iskoristimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju, iako ona nisu dovoljna da bi se financirao cijeli proces obnove Banovine nakon velikog potresa”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI