Premijer Plenković putuje u Izrael na susret s Benjaminom Netanyahuom

Patrik Macek/PIXSELL

Dvojica predsjednika vlada tom će prigodom potpisati Zajedničku izjavu o namjeri između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela o suradnji u području sprječavanja katastrofa i reagiranja u hitnim situacijama.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Državi Izrael, 24. siječnja 2017. godine na poziv predsjednika Vlade Države Izrael Benjamina Netanyahua, objavili su iz Ureda predsjednika Vlade.

U pratnji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te potpredsjednik Hrvatskoga sabora i voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Republike Hrvatske i Države Izrael Milijan Brkić.
Radni posjet predsjednika Vlade započet će sastankom s predsjednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanyahuom. Dvojica predsjednika vlada tom će prigodom potpisati Zajedničku izjavu o namjeri između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela o suradnji u području sprječavanja katastrofa i reagiranja u hitnim situacijama. Nacrt zajedničke izjave Vlada Republike Hrvatske prihvatila je na sjednici 19. siječnja 2017. godine. Zajednički interesi obiju država u ovom području potvrđeni su i pružanjem pomoći Hrvatske kada su prije nekoliko tjedana poslana dva kanadera da bi pomogla u gašenju požara u Izraelu.
Hrvatska i Izrael ove godine obilježit će 20 godina od uspostave diplomatskih odnosa i posjet Izraelu bit će prigoda za razgovor o jačanju suradnje dviju zemlja te modalitetima političke, gospodarske i sigurnosne suradnje.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom boravka u Jeruzalemu susrest će s predsjednikom Države Izrael Ruevenom Rivlinom i čelnicom izraelske oporbe i predsjednicom stranke Hatnuah Tzipi Livni. Predsjednik Vlade posjetit će i Memorijalni centar Yad Vashem.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI