PREMIJER JE ZADOVOLJAN NOVOM KORONA KARTOM: ‘Narančasto je ok, bilo bi dobro da ostane!’ Poslao je poruku i Bulju

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao je novu kartu ECDC-a koja je, uz iznimku što je i Zagreb sada u narančastom, što se obale tiče ostala nepromijenjena.

“Prije dva dana smo imali sastanak turističkog sektora na kojem je izraženo zadovoljstvo sezonom. Brojevi su izvrsni, puno bolji no što je bilo tko očekivao. Vlada je u programu konvergencije predvidjela 60 posto prihoda od turističke sezone u odnosu na 2019. Prema ovome kako sada stoje stvari, biti će više od toga, kada kompariramo naš turizam s drugim destinacijama na Mediteranu, možemo biti zadovoljni”, rekao je premijer.

Dodaje, brojevi zaraženih donekle rastu, no još nije zabrinjavajuće.


“Puno ljudi je ovdje, iduće prolazno vrijeme je za sedam dana, vjerujem da ćemo zajednički učiniti napore da ostanemo narančasti. Što se tiče Zagreba je logično, to nije problem, narančasto je ok, bilo bi dobro da ostane, svi možemo pomoći tako da se cijepimo”.

Plenković je dodao i da, kada bi netko mogao reći virusu da smanji doživljaj, to bismo već napravili.“Ako ja moram objašnjavati zašto nije svejedno rade li kafići iza ponoći… Ako ste vani iza ponoći ne pijete engleski čaj, trešti muzika, nekome morate doći na uho, idealno za jedan mali virus”, rekao je premijer, očito se referirajući na zahtjeve gradonačelnika Sinja Mire Bulja, koji je tražio da se ugostiteljskim objektima omogući duže radno vrijeme.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI