Predstojnik Klinike: Od ponedjeljka nam slijedi drama, ostaje jedan radiolog; Zadravec: To su dezinformacije

08.05.2015., Zagreb - Klinicki bolnicki centar Sestre milosrdnice, Klinika za tumore Zagreb. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predstojnik Klinike za tumore dr. Ivan Milas, suprotno tvrdnjama predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec, da je u Klinici ostalo zaposleno još samo troje radiologa

U Klinici za tumore ostalo je još zaposleno samo troje radiologa, no dvoje ih je na bolovanju.

“Od ponedjeljka nam ostaje samo jedan radiolog jer ih je dvoje na bolovanju. I ne znamo hoće li se vratiti do ponedjeljka. Samim time bit će nemoguće na vrijeme očitati nalaze i to će dovesti do ogromnog problema i direktno utjecati na živote pacijenata. Naime, ako se neće na vrijeme očitati nalazi, postavlja se pitanje aplikacije skupih lijekova. Dakle, dolazit će do kašnjenja liječenja onkoloških pacijenata. Da bi nastavili s liječenjem, onkološki pacijenti moraju imati svaka 3 mjeseca kontrolu. Samo s nalazima mogu dobiti odobrenje od HZZO-a za daljnje korištenje lijekova za liječenje karcinoma i ako to ne budu, onda će i rezultati liječenja biti loši”, rekao je Ivan Milas.

Rekao je da pacijentima nastoje već duže vrijeme pomoći pa zovu druge bolnice i raspituju se o terminima za te pretrage pa savjetuju pacijente da se njima jave.


“Od ponedjeljka nam slijedi drama, bez pretjerivanja. Mi po sistematizaciji trebamo imati 8 radiologa. A sad ih ostajemo na troje, s tim da ih je dvoje na bolovanju, ne znam hoće li se vratiti u ponedjeljak. Pacijentima smo rekli da imamo problem s osobljem i da probaju otići u druge zdravstvene ustanove, zovemo kolege u drugim bolnicama i nastojimo im pomoći i uputiti ih, evo jučer sam jednu pacijenticu uputio u drugu bolnicu. Do danas smo još uspijevali raditi, no sad nam slijedi težak period”, rekao je dr. Milas.

Zadravec: Svi procesi se odvijaju bez problema

Dijana Zadravec je ranije rekla da su to dezinformacije.“S obzirom na to da su se građani uznemirili zbog dezinformacije da se odgađaju radiološke pretrage, i zbog nedavne izjave doktora Kalousek da sam stopirala procedure koje spašavaju živote, što je također neistina, procjena je da se zbog takvih slučajeva građanstvo uznemiruje, kao što sam se uznemirila i ja. Javni interes građana iznad je privatnih interesa svakog pojedinca”, kazala je i istaknula da onkološki bolesnici nisu ugroženi.

Navela je da se svi procesi odvijaju bez problema i da će rasporediti liječnike po potrebi.

“Netočno je da su ostala tri radiologa jer Zavod ima 44 liječnika od čega je 31 specijalist i ostalo su specijalizanti radiologije. Radi se o tome da Klinika za tumore ima na dispoziciji 44 liječnika koje ću ja prema potrebama službe i prema dinamici procesa rasporediti, a oni čak i fizički ne moraju biti tamo nazočni jer radiologija je digitalna i možemo sjediti u uredu na bilo kojoj lokaciji i raditi s pacijentima s drugih lokacija, što i činimo, osim kad se radi ultrazvuk”, rekla je Zadravec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI