PREDSJEDNIK SPLITSKOG SDP-A PISAO MINISTRU MEDVEDU: ‘Dodijelite status branitelja studentima koji su svjedočili padu vojnog drona’

Screenshot

Predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir napisao je otvoreno pismo Tomi Medvedu, ministru branitelja. Na to ga je navela činjenica da se u nešto manje od dvije godine broj branitelja povećao za 3324. Stoga je, prema Barbirovom mišljenju, samo pitanje vremena kada će se broj branitelja izjednačiti s brojem hrvatskih državljana.

Barbir je ministru predložio da studentima iz zagrebačkog Doma “Stjepan Radić” dodijeli status hrvatskih branitelja jer su svjedočili padu vojnog drona.

Barbirovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine ministre,

prema javno dostupnim podacima, u Republici Hrvatskoj ima više od pola milijuna branitelja, a u razdoblju od 03.2020. do 11.2021. godine, registar branitelja iz Domovinskog rata dobio je 3324 nova branitelja. Naglašavam da su novi branitelji dobili status 30 godina nakon početka Domovinskog rata.



Naime, iz navedenog je razvidno, kako je za vrijeme Vašeg mandata kao ministra broj novih branitelja, industrijskim terminom rečeno, uveden u serijskih proizvodnju.

Nadalje, uzimajući u obzir negativne demografske trendove s kojima se suočava naša država gdje prema Državnom zavodu za statistiku, u Republici Hrvatskoj živi 400.000 ljudi manje, kao i snažan i kontinuirani porast broja branitelja, statistički gledano, samo je pitanje vremena kada će se broj branitelja izjednačiti s brojem svih državljana Republike Hrvatske što je prema svemu iznesenom konačan cilj Vašeg političkog djelovanja.

Slijedom navedenog, kako bi što prije ostvarili zacrtani cilj predlažem Vam da svim studentima iz Studentskog doma ‘Stjepan Radić’ dodijelite status hrvatskog branitelja, obzirom da su svjedočili padu vojnog drona u neposrednoj blizini te samim time doživjeli šok i stres neposredno povezan s vojnim djelovanjem.

Ujedno smatram svrsishodnim predložiti Vam da studentima koji su bili smješteni u objektu kompleksa koji je najbliži padu navedenog drona dodijelite status branitelja u borbenom sektoru.

Vjerujem da ovaj prijedlog, osim što Vas dovodi korak bliže zacrtanom cilju broja hrvatskih branitelja, ima i dobar sinergijski učinak s drugim ministarstvima, kako prema demografiji, tako i prema mladima kao vid direktnog poticaja za ostanak u Republici Hrvatskoj te stoga smatram da ga na sjednici Vlade RH treba izložiti premijer Andrej Plenković”, napisao je Barbir u pismu Medvedu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI