PREDSJEDNIK SE OSVRNUO NA PROSVJEDE U SARAJEVU: ‘To je nahuškana rulja i unitaristička rulja, a što radi Hrvatski sabor? Ništa’

Foto: Goran MEHKEK/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je iz Karlovca komentirao prosvjede u Sarajevu te odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona.

“To je nahuškana rulja. Unitaristička rulja i nema drugog naziva za njih”, kazao je.

“Visoki predstavnik je u svojim pomutnjama na kraju došao na ideju da se malo pozabavi tim pitanjem. Ispast će da sam ga ja na to natjerao. Moguće, drago mi je živjeti s tom spoznajom, ali stvar je malo kompleksnija”, dodao je.

“Schmidt je taj prijedlog napravio isključivo gledajući sebe, da sebi olakša život i nekim bošnjačkim strankama u cilju omogućavanja funkcioniranja Federacije, odnosno otklanjanja svih mogućih instrumenata blokade kojima su se Hrvati, pritiješnjeni uza zid, katkad morali koristiti”, nastavio je Milanović.

“Jedino zajedno, Plenković i ja, odnosno u toj konstelaciji samo Plenković i njegova vlada da se mogu maknuti, mogu to zaustaviti. To znači suprotstaviti se onima koji se prave mrtvi i prave se da to ne vide, a to su europski lideri”, ističe Milanović.



“Što rade naši prijatelji iz Francuske? Ja mogu s Macronom razgovarati jednom, dvaput. Plenković ga ima priliku, ako hoćete povući za rukav, 10 puta. Ne kažem da smo zbog toga dali milijardu i 300 milijuna s PDV-om eura za 12 dobrih, ali korištenih aviona, da bismo dobili izravnu protuuslugu”, objasnio je.

“Što radi Hrvatski sabor? Ništa. Mene je stid. Šta kaže ministar vanjskih poslova? Moj čovjek, to je tako, ja sam odgovoran za njegovo napredovanje, trebao je ostati u kafileriji”, zaključio je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI