PREDSJEDNIK S KORČULE OPET UDARIO NA SCHMIDTA: ‘Čovjek je potkralj, dobrodošao u svijet odraslih ja uvrede dobivam na dnevnoj bazi.’

Foto: Goran MEHKEK/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi na Korčuli gdje je sudionik svečane sjednice Gradskog vijeća. Nakon sjednice se obratio javnosti.

Komentirajući današnja uhićenja u policiji i akciju USKOK-a  rekao je kako sustav nacionalne sigurnosti ugrožava stanje u BiH i jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koji “zvecka oružjem”, a ne ova uhićenja. Ovo što se valja u BiH, divlja se i prijeti i politički se ugrožava jedan narod”.

“Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina, nego Bosna”, rekao je Milanović. “Mi očito imamo bipolarnu politiku. Čas pružamo zaštitu, čas se skrivamo kao zečevi”, rekao je Milanović govoriviši o nacionalnoj sigurnosti.

“Prijeti se oružjem, a ne hoću se rukovati s Andrejom Plenkovićem. Što je to, vijest”, pita se Milanović.

“To jesam li se rukovao s Plenkovićem nije vijest, nego ovo što se događa u Bosni”, ponovio je.



Nastavio je s mjerama štednje koje ja najavila Vlada. “Ako ćete stavit klimu na 25, prodajte ju Romima, oni će nešto napraviti s tim, oni su vrlo spretni u tomu. Klima na 25 ne radi”, rekao je Milanović. “Kad padne prva kiša iza Gospe te mjere postaju bespredmetne”, rekao je Milanović.

Potom je govorio o situaciji u ratnoj Ukrajini.

“Ili će se situacija u Ukrajini smiriti, ili će se kineski predsjednik dogovoriti nešto s Putinom i Bidenom. EU se ništa neće pitati, mene i Plenkovića neće ništa pitati”, kaže Milanović.

Komentirao je i izjavu visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta da ga je Milanović uvrijedio. “Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj Uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt”, rekao je Milanović.

“Ja nemam godišnji odmor” rekao je. “Sada sam na Hvaru jer je tako lakše i manje komplicirano jer stalno sam negdje. Danas tu, sutra Imotski, pa Alka, pa Benkovac.. tako je jednostavnije. Nisam bio na ljetovanju od 2007. godine”, zaključio je Milanović

Facebook Comments

Loading...
DIJELI