PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA INA-e U POTRAZI ZA ODGOVORIMA: U srijedu slijedi izvanredna sjednica, a sastao se i s premijerom

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Predsjednik Nadzornog odbora INA-e  Damir Mikuljan, za HRT je rekao kako su se članovi Odbora u utorak poslijepodne sastali s premijerom Andrejom Plenkovićem. Sastanak se održao uoči izvanredne sjednice, a razgovarali su o donošenju odluka te kako INA funkcionira iznutra.

“Mi smo izmijenili informacije o ovome slučaju, dakle sve informacije koje imamo i koje su svakako nedostatne da bismo mogli imati kompletnu sliku, ali od sjednice sutra očekujemo upravo to. Ona mora prije svega dati odgovor što se dogodilo u tom upravljačkom sklopu, gdje je zakazano i naravno, ono što sada treba učiniti, iskoristiti ovaj trenutak da se poslovni procesi potpuno promijene, da oni budu transparentni, da se jasno zna tko potpisuje, tko je odgovoran za što i da se ti poslovni procesi Ine unaprijede. Mislim da je to najmanje što možemo učiniti”, rekao je.

Komentirao je i optužbe Damira Vanđelića.

“Naravno da je pri donošenju tih odluka bilo pitanja, diskusija, mimoilaženja, ali smo na kraju jednoglasno donijeli sve te odluke i ja ne znam čemu sve ovo”, ističe.

“Kao predsjednik Nadzornog odbora dao sam mu informaciju što sam zatražio od Uprave, a zatražio sam iscrpno izvješće o svim aspektima ovog slučaja, posebno o aspektima poslovnih procesa koji se odvijaju u Ini”, rekao je Mikuljan.



Sutra je sjednica Nadzornog odbora Ine.

“Hrvatski članovi, kao i mađarski, mogu saslušati samo izvješće Uprave. Ako ono bude nedostatno, mi ćemo tražiti dopunu. Dakle, želimo kompletan uvid”, poručio je Mikuljan.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI