Predsjednik Milanović i premijer Plenković izrazili sućut zbog smrti Josipa Kregara

N1

“Poštovana obitelji Kregar, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Josipa Kregara. Kao istaknuti i cijenjeni stručnjak i profesor svoje je znanje, osim studentima na Pravnom fakultetu u Zagrebu, prenosio mnogim mladim naraštajima na europskim i svjetskim sveučilištima.

Kao dekan Pravnog fakulteta te član Rektorskog kolegija pridonio je poboljšanju i jačanju znanstvenog i nastavnog rada fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu.

Pamtit ćemo ga i kao zastupnika u Hrvatskom saboru te angažiranog političara i autora zakonskih prijedloga i drugih radova iz područja lokalne uprave i samouprave, borbe protiv korupcije i sukoba interesa te zaštite ljudskih prava.

Molim vas da, uime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti”, napisao je premijer.

Nikada nije odustao od borbe za pravednost

Od Josipa Kregara oprostio se putem Facebooka predsjednik Zoran Milanović.“S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti Josipa Kregara, izražavam duboku i iskrenu sućut njegovoj obitelji. Kao pravnik i sveučilišni profesor, a pogotovo kao političar i britki analitičar društvenih i političkih događanja naš Josip nikada nije odustao od borbe za pravednost, istinu i transparentnost.

Godine našeg poznanstva uvjerile su me da u toj borbi nije poznavao kompromise, bio je pravnički čvrst u argumentima i ljudski iskren u namjerama. I uz sve što je napravio za svog života, jako će nam nedostajati njegova srčanost kojom je govorio i pisao do zadnjeg dana”, napisao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI