Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a: “Imamo projektnu koaliciju sa strankom gradonačelnika Bandića”

Foto: Cropix

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš u četvrtak je rekao da HDZ u Zagrebu ima projektnu koaliciju sa strankom gradonačelnika Milana Bandića i dok god se ti njihovi projekti izvršavaju, oni će takve prijedloge podržati.

Podsjeća da je HDZ podržao projekt Zagrebačkog rotora vrijedan 330 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava te da je rotor u funkciji. Također, podsjetio je na natkrivanje tržnice u Španskom, što je isto bio prijedlog HDZ-a, amandmana koji su išli na proračun.

‘Imamo svoj stav’

“One stvari koje se tiču izmjene i dopune Generalnog urbaničkog plana (GUP) nismo podržali jer smo smatrali da nisu dobre. Nismo podržali isto tako odlagalište koje je trebalo biti za građevinski materijal u Podsusedu ili kompostanu u Obreščici”, podsjeća Ilijaš.

“Dakle, mi imamo svoj stav. Taj stav je uvijek vjerodostojan, odgovoran i principijelan i ne mijenjamo naše stavove i mišljenje kao neki, dakle od trenutka do trenutka. I tako ćemo biti i nadalje”, rekao je Ilijaš na pitanje novinara je li Bandić HDZ-u sada teret ili još uvijek partner, s obzirom na to da na parlamentarnim izborima nije dobio ni jednog zastupnika u Hrvatskom saboru.

Upitan “diše li se u HDZ-u sada ipak malo lakše kada znate da Vlada neće ovisiti o žetončićima u Hrvatskom saboru”, Ilijaš kaže da on može samo istaknuti da je ova pobjeda na izborima za Hrvatski sabor svakako odličan uspjeh HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem, ali da isto tako i obvezuje.Najavio je da će prva stvar koja će biti na sjednici Hrvatskog sabora, a što je također već najavio i Plenković, biti zakon o obnovi grada Zagreba.

Zakon o obnovi grada Zagreba

“Mislim da se tome pridodaje vrlo veliki interes i pažnja da se donese zakon koji će biti sveobuhvatan, koji je prošao zakonsku proceduru i kojim će biti na transparentan način omogućena obnova grada Zagreba do posljednjeg detalja”, istaknuo je Ilijaš.

Kaže da je HDZ velika stranka te se u zadnjem mandatu uvijek suočila s velikim izazovima – Agrokorom, Uljanikom, pandemijom koronavirusa i pravilno odgovorila na njih.

“Građani su to prepoznali i nagradili rad hrvatske Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem ovim rezultatima koje smo imali sada na izborima”, istaknuo je Ilijaš.

Na pitanje koliko je moguće da ministar zdravstva Vili Beroš bude kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima u svibnju iduće godine, Ilijaš kaže da o tome tko će biti kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a za Zagreb, odlučit će nadležna stranačka tijela.

“A vjerujte mi, tko god da bude kandidat za gradonačelnika, taj će i pobijediti”, poručio je predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI