PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA ČESTITAO DAN POBJEDE: ‘Naša je obveza štititi dignitet Domovinskog rata’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u četvrtak je u svoje osobne ime te u ime Hrvatskoga sabora uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

“Na današnji dan s osjećajima ponosa i radosti obilježavamo 27. obljetnicu briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja. Uz Bljesak, Oluja je bila ključna akcija koja je dovela do završetka Domovinskog rata. Podizanje hrvatskog barjaka na kninskoj tvrđavi 5. kolovoza 1995. simbol je pobjede u Domovinskom ratu i stvaranja slobodne, suverene i neovisne Hrvatske”, kazao je.

“Slaveći pobjedu iskazujemo trajnu zahvalnost i najdublje poštovanje prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te svima onima koji su sudjelovali u obrani i oslobođenju naše domovine kao i njenoj međunarodnoj afirmaciji. Bez njihove požrtvovnosti mi danas ne bismo živjeli u demokratskoj Hrvatskoj. Naša je obveza štititi dignitet Domovinskog rata i na nacionalnom zajedništvu nastaviti graditi modernu, europsku Hrvatsku”, dodaje.

“U ovom neizvjesnom i nesigurnom vremenu globalnih izazova i nepredvidljivih kriza, upravo osnaženi vjerom u vlastite sposobnosti i znanje možemo sigurnije kreirati našu budućnost. Kao članica Europske unije i NATO-a i pred ulaskom u eurozonu i Schengen, jačamo otpornost na različite ugroze. Osiguravamo energetsku i prehrambenu neovisnost, a izgradnjom Pelješkog mosta teritorijalno smo integrirali Hrvatsku”, nastavio je Jandroković.

“U borbi za bolje sutra i bolji životni standard hrvatskih građana, posebno mladih i onih koji tek dolaze, budimo beskompromisni baš kao i naši branitelji u borbi za slobodu”, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.Facebook Comments

Loading...
DIJELI