PREDSJEDNIK CRVENOG KRIŽA KOMENTIRAO SRAMOTAN POTEZ KOLEGE: ‘Ovo je težak udarac za našu organizaciju, ne shvaćamo njegove motive’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ravnatelja Općinskog društva Crvenog križa Topusko Željko Rukavine našao se pod udarom kritika nakon što je objavljeno da je Rukavina primao novac od ljudi koji su došli po humanitarnu pomoć.

Njegovo nečasno djelo i snimljeno, a Hrvatski Crveni križ (HCK) se ogradio od postupka te zatražio očitovanje koje je Rukavina dostavio, no ono nije prihvaćeno.

Rukavina je objašnjavao kako je riječ o naplati članarine, no takvo nešto jednostavno ne postoji.

Nakon toga su predsjednik HCK-a dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt zatražili trenutnu ostavku Rukavine, a koju je isti odbio.

Tom je prilikom Robert Markt gostovao na RTL-u Danas  gdje je istaknuo da ga je šokirao ovaj potez Rukavine.



“Danas na sastanku smo raspravljali i nismo mogli uopće shvatiti motive ovog čina koji udara u naše temelje. Iz razgovora s gospodinom Rukovanim mogu samo reći da nije svjestan svoje nesvijesti. Pokušava opravdati svoje postupke nečim nevjerojatnim i žalosno je da je on već godinama na mjestu ravnatelja”, rekao je Markt.

“Ovo je težak udarac za našu organizaciju, no u pitanju je jedna osoba imenom i prezimenom. Ostatak organizacije je i dalje usredotočen na pomoć stradalima, Mi ćemo i dalje pomagati”, dodao je.

Krenule su novčane isplate stradalnicima, a Markt je otkrio o kojem se iznosu otprilike radi.

“U tijeku su isplate i sutra ćemo izaći s točnim podacima. to je nekoliko desetina milijuna kuna. Prvi će novac dobiti oni sa zaštićenim računima, no dobit će i oni koji nemaju otvorene račune bankama”, objasnio je.

Na upit novinara jesu li to iznosi od 1000-1500 kuna kako se špekuliralo Markt je potvrdio da je to otprilike taj iznos.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI