Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za 7Dnevno: Na sceni anticrnogorski interesi, koji Crnu Goru ne vide, kao samostalnu i nezavisnu državu“!

Prije četiri dana, navodno bivši vozač gosp. Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, Armin Cibra putem brojnih srbijanskih medija, iznio je teške tvrdnje na račun Predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića i račun gosp. Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, tvrdeći “da je Predsjednik Crne Gore narko-bos, te da je lično sredio da automobilom Nasera Keljmendija pod rotacijom iz Crne Gore dođu do Sarajeva“.

„Niko nas nije zaustavio. Prevozili smo novac od trgovine drogom”, tvrdi Armin Cibra, koji se navodno nalazio u automobilu! “Crnogorski predsjednik Milo Đukanović lično je organizovao prevoz ogromne količine novca zarađenog od prodaje droge iz Crne Gore u Bosnu! On je obezbjedio i da prljavi, mafijaški keš vozi pod službenim obezbjeđenjem i uz policijsku ‘rotaciju’” – tvrdi Armin Cibra!

Sve ovo tvrdi Armin Cibra, bivši tjelohranitelj Fahrudina Radončića, bosanskohercegovačkog biznismena i političara koji je vlasnik ‘Dnevnog avaza’. Cibra je medijima otkrio navodno šokantne detalje o povezanosti Đukanovića sa švercom droge i njegovim ilegalnim poslovima sa Radončićem i zloglasnim albanskim narko-bosom Naserom Keljmendijem. Armin Cibra tvrdi, da je Predsjednik Crne Gore zajedno sa gosp. Radončićem organizovao brojna ubistva…

Portal Dnevno je dana 23. 08. 2020.g., kontaktirao press službu Predsjednika Crne Gore, sa upitom, da prokomentira težinu iznesenih tvrdnji u medijima, odnosno, da li su tvrdnje pomenutog Armina Cibre istinite ili ne, te kako se očituje na težinu iznesenih tvrdnji u medijima, osobito u „Glasu javnosti“, koje su prenijeli brojni mediji u R. Srbiji i BiH, pa i u R. Hrvatskoj, da li je ikada bio u kontaktu sa Naserom Keljmendijem, te da li smatra, da je navedeni intervju Armina Cibre u kojemu je iznio veoma teške optužbe na račun Predsjednika Crne Gore i račun gosp. Radončića, naručene tvrdnje, ako jesu, ko ih je naručio, sa ciljem urušavanja njihova dobroga glasa i reputacije u društvu?

Dana, 24. 08. 2020. g., Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegova press služba dostavili su portalu Dnevno slijedeći odgovor:Poštovani,

U nastavku mail-a dostavljam odgovor predsjednika Đukanovićima na novinarsko pitanje povodom pisanja Glasa Javnosti:

„Već od ranih 90-ih do danas imamo ovakvu praksu rada određenih medija i u Crnoj Gori i izvan Crne Gore. To su mediji koje uglavnom vode neki anticrnogorski interesi, i interesi koji ne vide Crnu Goru kao samostalnu, suverenu, nezavisnu državu, ne vide budućnost Crne Gore u evropskim integracijama, i koji pokušavaju da stvore atmosferu beznađa u Crnoj Gori  da bi došlo do promjene vlasti jer vjeruju da bi kroz promjenu vlasti  mogli brže da Crnu Goru  navedu na taj povratak unatrag, i u tome je poenta. Kao što ste već kazali, nije u pitanju samo jedan medij, to je jedna prilično brojna lepeza  medija i u Crnoj Gori i izvan Crne Gore.

Pomenuli ste Glas javnosti, pratim naravno sve što se događa na medijskog sceni i Crne Gore i regiona, pročitao sam i taj tekst o kojem ste govorili, to je još jedna od konstrukcija kojima se želi pospješiti utisak beznađa i bezakonja u Crnoj Gori kako bi se motivisali građani da na ovim izborima okrenu leđa Demokratskoj partiji socijalista i meni koji sam na čelu te parije, i koji sam istovremeno već dugo vremena u ime te parije na najodgovornijim državnim funkcijama.

Dozvolite onda kad ste me pitali već za Glas javnosti da Vam kažem da sam iz veoma dobro obaviještenog izvora iz Beograda veoma bliskog vrhu vlasti dobio informaciju da je Glas javnosti dobio zadatak da bude lansirna rampa iz Beograda za ono što su anticrnogorski interesi, ne samo velikosrpskog nacionalizma nego i ruskog imperijalizma, da je ne samo Glas javnosti  dobio taj zadatak nego i odgovoran čovjek iz bezbjednosnog sektora u Srbiji, čovjek broj dva u bezbjednosno informativnoj agenciji Marko Parezanović koji je nominalno dio bezbjednog sistema Srbije, a suštinski najeksponiraniji ruski agent u Srbiji i odakle je dobio taj zadatak da kontinuirano kreira i usmjerava upravo preko Glasa javnosti kao lansirne rampe najgore moguće neistine o Crnoj Gori sa ciljem da te neistine budu prihvaćene i u drugim petparačkim medijima i u Srbiji i u Crnoj Gori  kako bi se ostvario onaj efekat o kojem sam Vam već govorio. Kako bi se pospješio utisak beznađa među građanima Crne Gore  i nužnosti za promjenom vlasti , a ta promjena vlasti bi onda valjda dovela i do onakve Crne Gore kakvu kreatori anticrnogorske politike žele da je vide“ – naveli su iz Kabineta Predsjednika Crne Gore!

U telefonskom razgovoru, press služba Predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića, je upitana, da li će protiv Armina Cibre i pomenutih medija pokrenuti neke pravne lijekove (tužba za klevetu), nakon čega smo usmenim putem dobili odgovor, da će „javnost o navedenom biti upoznata naknadno, nakon što Predsjednik donese odluku“!

Autor: Josip Šimić-Đinđić
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI