Predsjednica Women in Adria: Za razliku od HGK, mi sebi ne možemo dopustiti skandale

Foto: Cropix

U jeku skandala s inozemnim diplomama javnost je iznenadio podatak da Luka Burilović, istaknuti hrvatski političar i predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) ima diplomu iz Republike Srpske. Burilović je diplomirao na banjalučkom Univerzitetu za poslovne studije, a to je opravdao “spletom okolnosti” te činjenicom da je već radio kao pomoćnik ministra.

Ivana Matić, poduzetnica, osnivačica i CEO udruge Women in Adria za portal Otvoreno komentirala je skandal u Hrvatskoj gospodarskoj komori te općenito što ta organizacija znači za hrvatske poduzetnike.

Istaknula je da se mnoge poduzetnice žale da nemaju nikakve koristi od Hrvatske gospodarske komore. Neke su čak i dok im je tvrtka bila u mirovanju morale plaćati članarinu.

“S druge strane, mi kao komercijalna poslovna organizacija prvo moramo pridobiti svaku članicu svojom ponudom, a zatim ju moramo zadržati. Pri tome jako moramo paziti tko su naše članice, ne možemo si dopustiti skandale jer smo sve komercijalne partnere dobili na temelju rezultata i ugleda”, rekla je Matić.

“HGK ima svoje udruge poduzetnica koje dobivaju projekte za koje nikad nisam vidjela da je objavljen natječaj”, rekla je.



‘Nisam vidjela da se HGK zauzela protiv zakona koji štete poduzetnicima’

Primjerice, za nagrade Hrvatske gospodarske komore poput ‘Zlatne kune’ država osigurava sredstva, dok za njihove projekte, od kojih je javno najeksponiraniji ‘Nagrada najboljim poduzetnicama’, podrška od države je minimalna ako je ima uopće, rekla je Matić.

“Podrška od države je minimalna ako je ima uopće”, istaknula je.

Posebno je zanimljiv odnos Hrvatske gospodarske komore prema zakonima koje predlaže Vlada, iz kojeg se može iščitati radi li se o organizaciji koja “polaže račune” poduzetnicima ili politici.

“Nisam nikad vidjela da se HGK javno zauzela protiv nekog zakona koji šteti poduzetnicima, kao na primjer izmijenjeni zakon o doprinosima”, zaključila je Ivana Matić za Otvoreno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI