Predsjednica Republike u kolovozu doživjela veliki pad potpore građana!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Među najnepopularnijima su i premijer Plenković ali i šef oporbe Bernardić.

Predsjednica Republike gubitnica je u kolovozu jer je doživjela najveći pad potpore među građanima, rezultati su Crobarometra Nove TV o dojmovima građana o političarima i tri državne institucije.

Možda je na to utjecala i njezina reakcija nakon požara u Splitu, no ostaje činjenica da je, nakon što je prije 30 dana imala većinu uz sebe i svoj rad, sada podijelila građane. Trenutačno njezin rad ne odobrava 46 posto građana, dok ga odobrava 45 posto. Devet posto ispitanika nije se moglo odrediti. Podsjećamo, Ivo Josipović je na pola svog mandata imao golemu potporu građana. Njegovu politiku odobravalo je 72 posto ispitanika; nije odobravalo njih 18 posto, dok 10 posto nije znalo.

Prema ispitivanju Crobrometra, predsjednica zasad jedina ima većinu pozitivnog dojma među građanima, točnije, 52 posto, dok negativan dojam o njoj ima njih 41 posto. S premijerom Andrejem Plenkovićem situacija je obrnuta; negativan dojam ima njih 52 posto, a pozitivan 41 posto. Božo Petrov negativan dojam izaziva kod 59 posto ispitanika, a pozitivan kod njih 32 posto. O Davoru Bernardiću 54 posto građana ima negativan dojam, pozitivan njih 31 posto.

Andrej Plenković u Banskim dvorima je već 11. mjesec i vidimo kakav dojam kod građana ostavlja. Ako usporedimo kakav su dojam ostavljali njegovi prethodnici nakon isto toliko vremena provedenog u Banskim dvorima, može se zaključiti da se premijer, u odnosu na prethodnike, nema baš se čime pohvaliti.

Ivo Sanader je u studenom 2004. uživao 57 posto pozitivnog dojma među građanima, a u listopadu 2008. pao je na 42 posto. Njegova nasljednica Jadranka Kosor, u svibnju 2010., uživala je 45 posto pozitivnog dojma. U listopadu 2012. Zoran Milanović uživao je pozitivan dojam među 44 posto građana, a u kolovozu 2017. Andrej Plenković pozitivan dojam uživa kod njih 41 posto.Ured Predsjednice školskom ocjenom dobiva 2,76 ili trojku, Vlada pak prolazi s 2,29 ili dvojkom, a i Hrvatski sabor dobiva 1,99 i kolovoz, u kojem nije radio, završava dvojkom.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI