PREDSJEDNICA PROGOVORILA O POSJETU SAD-u: ‘Mala smo zemlja, moramo se nametnuti’

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Meni smeta što uvijek slijedimo nekoga, a nikada ne vodimo", rekla je predsjednica

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitaroviću intervjuu za HRT komentirala je svoj posjet Sjedinjenim Američkim Državama koji je u velikom dijelu hrvatske javnosti izazvao kontroverze , a predsjednica je prijavljena i Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Predsjednica je kazala da joj je cilj bio iskoristiti trenutak interregnuma kako bi se susrela s nizom osoba koji imaju veze i s republikancima i demokratima.

“Cilj mi je da Hrvatska iskoristi trenutak i postane čimbenik. Meni smeta u hrvatskoj vanjskoj politici, što uvijek slijedimo nekoga, a nikada ne vodimo”, rekla je predsjednica i dodala da ne možemo čekati da nas netko stavi na agendu, moramo se sami nametnuti, .

“Susrela sam se s jako puno ljudi, neki od njih će sami objaviti na svom Twitteru i Facebooku, neki od njih ne žele biti u medijima i ja to poštujem. Riječ je o nizu članova Kongresa u smislu administracije koja je republikanska, ali i demokratska”, pojasnila je.

Osvrnula se i na prijave Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa te kazala neka Povjerenstvo radi svoj posao



“Ja osobno kao hrvatska predsjednica uvijek ću raditi u interesu hrvatskog naroda i države, i nastavit ću sve raditi bez obzira na prepreke koje neki čak i umjetno pokušavaju postaviti”, zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI