Predsjednica popravila rejting, a najnegativniji političar je…

screenshot

Da su danas izbori za Europski parlament te da se na tim izborima natječe osam lista, prema istraživanju CroElecto agencije 2×1 komunikacije, neodlučnih bi građana koji bi pristupili biralištima bilo 8,71%, piše N1.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović popravlja svoj rejting u odnosu na protekla dva mjeseca, iako je 14,70% zabilježenih ovaj mjesec daleko od popularnosti zabilježene prošloga ljeta.

S prvog mjesta predsjednica se tako dodatno odmakla od drugog po broju pozitivnih percepcija – Andreja Plenkovića s 10,28%. Treće mjesto Anke Mrak-Taritaš ipak nisu uzdrmali nedavni medijski napisi kao niti Dalija Orešković koja se prije mjesec dana približila prvim mjestima pozitivno doživljenih političara. Anka Mrak-Taritaš najpozitivnija je za 3,75%.

Andrej Plenković je dosegao rekord negativnih bodova. Kao najnegativnijeg pojedinca na političkoj sceni vidi ga čak 28,63% (26,13% prošli mjesec). Drugi je Davor Bernardić (11,82%), a treći Milorad Pupovac (7,78%).

Oleg Butković najpozitivniji je ministar s 6,15%. Slijede Tomislav Tolušić (4,71%), Darko Horvat (4,61%) te Zdravko Marić (4,51%). Gabrijela Žalac spustila se na peto mjesto (2,54%).

Popis najnegativnijih ministara predvodi Lovro Kuščević (11,62%). Iza njega je Nada Murganić (6,92%) te Gabrijela Žalac (5%) koja se u ožujku prvi put pojavila među prvih pet. Slijede Milan Kujundžić (4,23%) i Nina Obuljen-Koržinek (4,03%).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI