Predsjednica: Očekujem da se pravdi privedu odgovorni za zločine u Vukovaru

Davor Javorovic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović želi jači angažman državnih tijela kako bi se imenom i prezimenom identificirali svi koji su odgovorni za teške ratne zločine u Vukovaru

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovaru je sudjelovala na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana vukovarskih branitelja. U obraćanju je kazala kako očekuje da se mjerodavna državna tijela pojačano angažiraju kako bi se pravdi priveli te imenom i prezimenom identificirali svi koji su odgovorni za teške ratne zločine počinjene nad Vukovarom, njegovim stanovnicima i braniteljima.

“Govorili smo i govorimo s pravom da je Domovinski rat temelj hrvatske države i da je Vukovar grad posebnog pijeteta. Nažalost, nismo do sada do toga uvijek držali niti smo riječi nadograđivali stvarnim djelima. Nismo to istaknuli ulaganjima u gospodarsku obnovu, niti smo istaknuli u obrazovnim programima niti kroz kulturu”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je kako je u najmanju ruku neobično da u Hrvatskoj još nije snimljen igrani film koji bi istinito i umjetnički izvrsno izrazio epopeju obrane grada Vukovara.

Hrvatska je godinama imala problem nezaposlenosti, a sada već ima problem nezapošljivosti, istaknula je te pozvala na brze reakcije kako bi se zaustavili i preokrenuli negativni gospodarski trendovi u Hrvatskoj, uz želju da se pozitivni trendovi ponajprije osjete u Vukovaru.

“Imam povjerenja u ovu Vladu da želi i može promijeniti stvari i stvarati gospodarske, pravne, socijalne i druge uvjete u kojima će svaki naš građanin naći sigurnost”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović ustvrdivši kako će Vukovar i Slavonija biti ogledi primjer odlučnosti Vlade u provedbi ambiciozne razvojne politike.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI