Predsjednica o migrantima: “Naravno da je potrebno malo sile”

Screenshot/Nova TV

Hrvatske predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za švicarsku državnu televiziju na temu migranata otkrila je svoj tvrdi stav na temu migranata i njihovih kretanja kroz područje Republike Hrvatske, izjavivši, između ostalog da je u provođenju pushbacka (vraćanja migranata u zemlju iz koje pokušavaju prijeći u Hrvatsku) ‘potrebno malo sile’

Predsjednicu je novinar švicarske državne televizije suočio s činjenicom da ta televizija posjeduje snimke pretučenih migranata, koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prolazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, poručila je.

Grabar-Kitarović o izvještajima nevladinih udruga i migranata o nasilju hrvatske policije nadalje navodi: “Raspitala sam se kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i oni su mi potvrdili da ne koriste pretjeranu silu. Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren”, rekla je predsjednica, a prenosi Index. Prilog švicarske televizije sinkroniziran na njemački jezik možete pogledati ovdje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI