Predsjednica kaže kako nije ništa rekla o BiH: “To je nonsense”

screenshot

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja boravi u posjetu Izraleu, opovrgnula je da je u izjavi za izraelske medije navodno rekla da je BiH vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama. Prema tvdnjama nekih medija šefica drćžave ustvardila je kako je BiH pod kontrolom militantnog islama koji je dominantan u određivanju stavova, na što su žestoko reagirali bošnjački, ali i hrvatski članovi kolektivnog predsjedništva BiH.

”To nisu moje riječi, s predsjednikom Rivlinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o Bosni i Hercegovini, a to je da želim sve naše susjedne zemlje što prije vidjeti u okviru članstva Europske unije. Ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala niti s jednim novinarom, nisam dala niti jednu izjavu osim onih koje sam dala na dvije konferencije za novinare. To su komentari na komentare jedne novinarke. Ponavljam, ja to nisam rekla.

Žestoke reakcije koje uspoređuju s fašističkom državom u potpunosti odbacujem. To je ‘nonsense’. Upravo je suprotno. U posljednje vrijeme vidimo da Bosna i Hercegovina pokreće niz koraka prema Hrvatskoj koji su agresivni. Od optužbi za nelegalan rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kada je riječ o Pelješkom mostu. Mi bi trebali razgovarati o suradnji i zajedničkim problemima koji se pojavljuju. S druge strane, Hrvatska je tu i ostaje otvorena pomoći bilo kojoj susjednoj državi da postane članicom Europske unije.”, rekla je.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI