SJEDNICA VLADE POD MASKAMA: Medved predsjeda umjesto Plenkovića! Oštro osudio subotnji prosvjed i govor mržnje

Marko Todorov/Cropix

149. Sjednica Vlade održava seu 12 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Na dnevnom su redu dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti te izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi, Zakona o poljoprivredi (EU) te Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Vlada će izmijeniti i dopuniti i Uredbu o otklanjanju poremećaja na tržištu energenata te donijeti odluku o povećanju proizvodnje prirodnog plina u Republici Hrvatskoj.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved vodi sjednicu Vlade umjesto Andreja Plenkovića, koji je opet pozitivan na koronavirus, objavili su jutros iz Vlade.

Na početku je Medved premijeru Plenkoviću zaželio brz oporavak.



U svom se obraćanju osvrnuo na željezničku nesreću, kazavši da je premijer Plenković s ministrima odmah po saznanju za nesreću stigao na mjesto događaja.

Osim toga, rekao je da se okolnosti nesreće još utvrđuju.

Podsjetio je Medved i na ograničavanje cijena naftnih derivata, kao i za boce plina.

Osvrnuo se i na paket mjera pomoći koji je Vlada donijela prošli tjedan, podsjetivši o kojim se mjerama radi te spomenuvši da je paket pomoći vrijedan 21 milijardu kuna.

Osudio je, kako je rekao, poruke mržnje izrečene na prosvjedu u subotu i dodao da je policija privela maloljetnika. “Policija provodi kriminalističku istragu te će u suradnji s DORH-om odlučiti hoće li se ovaj događaj karakterizirati kao teroristički čin”, rekao je Medved.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI