PREBEG SE VRATIO U HRVATSKU! Odmah odveden u bolnicu: ‘Zadnjih pet mjeseci mi je bilo jako teško, ali se lijepo vratiti u domovinu’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Točno u 13.55 sati na hrvatsko je tlo sletio je zrakoplovom Lufthanse hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, kojeg su u travnju u Ukrajini zarobili Rusi, a oslobođen je u razmjeni zatvorenika.

Prebeg je vozilom Hitne pomoći odvezen u KB Dubrava.

“Pet mjeseci je bilo jako teško i konačno biti na slobodi je jako lijepo. Htio bih samo ponovno vidjeti sestru. Kad se slegnu svi dojmovi moći ću reći nešto više o svemu što se događalo u ovih pet mjeseci. Trenutno se osjećam dobro, ali za svaki slučaj ćemo napraviti pretrage tako da budemo sigurni, kazao je Prebeg.

U srijedu je zajedno s devetoricom drugih stranih državljana avionom sletio u Saudijsku Arabiju, odakle je objavljena i prva snimka puštenih zarobljenika.

Prebeg je podsjetimo zarobljen još u svibnju,  prijetila mu je smrtna kazna, a u kolovozu se pred sudom u Donjeckoj Narodnoj Republici, gdje mu se sudilo zajedno s jednim Šveđaninom i trojicom Britanaca izjasnio da nije kriv pred sudom.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI