PRAVA DRAMA U ZAGREBAČKOM POGLAVARSTVU! Bivši suradnik HHO-a upao u zgradu pa ga okružili zaštitari: ‘Gospodin je otišao nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnika i pregleda hitne službe’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U subotu u večernjim satima odvila se neobična situacija u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu.

U predvorju Poglavarstva prosvjedovao je muškarac. Kako piše RTL, riječ se o Marku Bonfačiću, bivšem pravnom savjetniku Hrvatskog helsinškog odbora, koji je navodno prosvjedovao jer mu prijete u Hostelu Arena, gdje je smješten kao stradalnik zagrebačkog potresa.

Od 1986. do 1990. obnašao dužnost javnog pravobranitelja Općine Zelina, Dugog Sela i Općine Trešnjevka, a do 1992. bio je zamjenik gradskog pravobranitelja Grada Zagreba.

Od 1991. do 1993. bio branitelj u Domovinskom ratu, a od 1992. do 1995. bio je član Upravnih odbora više tvrtki, pravni savjetnik te viši stručni savjetnik u Hrvatskom fondu za razvoj i privatizaciju, piše u njegovoj biografiji.

Također, od 1998. do 2000. bio je predsjednik Gradskog odbora Liberalne stranke, a od 2000. do 2001. gradski zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik Skupštinskog odbora za prostorno uređenje i član Skupštinskog odbora za statut.



Od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži da mu pruži sigurnost ili da mu osigura drugi smještaj.

“Prosvjedujem, kao što je i Tomašević. Tu sam u foajeu, nisam uhapšen”, rekao je u kratkom razgovoru za RTL, jer je još kasno uvečer bio u zaključanom predvorju.

Prva klizna vrata bila su zaključana, a s druge strane su iza stakla porte sjedili zaštitar i portir. Bonafačić je šetao gore-dolje po predvorju. Nije se čulo što govori novinarima ispred Gradske skupštine. U jednom se trenutku zavikao “moram braniti poziciju” te je odšetao natrag.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI