POZNATI PSIHIJATAR O UBOJICI TROJE DJECE! Otkrio jedan vrlo težak i opasan detalj

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ugledni psihijatar Herman Vukušić pokušao je objasniti trostruko ubojstvo koje se dogodilo u Zagrebu. Podsjetimo otac je osumnjičen da je ubio svoje troje malodobne djece a potom je odlučio presuditi tebe.

On tvrdi kako će slučaj zasigurno biti predmet proučavanja psihijatara, o njemu se zasad može govoriti samo preliminirano, i temeljem informacije koje su trenutno dostupne.

“Gotovo sam siguran da s ovim institucije nemaju nikakve veze. Institucije ovo nisu mogle spriječiti, a niti utjecati na to”, objasnio je rekavši da su se nekadašnji supružnici sporazumno razveli.

“Mislim da je ovo odraz njegovog trenutnog duševnog stanja, a i nekih premorbidnih, postojećih karakteristika osobnosti”, dodao je.

“Prema onome što smo uspjeli iščitati do sad, radi se o osjećaju postupnog egzistencijalnog beznađa, ništavila, situacije iz koje počinitelj ne vidi izlaz”, objašnjava psihijatar Vukušić za  Dnevnik Nove TV.



Može se čak govoriti i o  narcističkom poremećaju osobnosti, kazuje psihijatar.

“Ovaj akt se može gledati kao, što mi zovemo, prošireno samoubojstvo. Čovjek diže ruku na sebe i najbližu okolinu, u ovom slučaju na svoju djecu. Njih smatra djelom svojeg psihološkog i organskog sustava te ubija i njih”, pojasnio je.

Počinitelj također ne predstavlja nikakvu prijetnju za okolinu. Iako su iz KB Sestre Milosrdnice rekli da se rade nalazi kako bi se utvrdilo sumnja da je počinitelj bio pod utjecajem psihofarmaka, Vukušić se s time ne slaže.

“Mislim da su kolege krenuli krivim putem. Da su možda mislili na psihoaktivne supstance, što se i daje zaključiti iz dostupnih podataka. Kada govorimo o psihofarmacima – mislim da tu nije slučaj.” kazao je Herman  Vukušić.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI