POZNATI DATUMI KOMEMORACIJE I ISPRAĆAJA MISLAVA BAGE: Komemoracija će biti u ponedjeljak, a ispraćaj u utorak na Krematoriju

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Komemoracija za preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bage održat će se u ponedjeljak, 22. kolovoza u 11 sati u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu.

Dan kasnije, u utorak 23. kolovoza u 14 sati bit će ispraćaj na zagrebačkom Krematoriju.

Mislav Bago višestruko je nagrađivani novinar, reporter i politički komentator, rođen 1973. godine.

Podsjetimo, započeo je kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radio je i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno je pratio stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjelovao je u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno pratio sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI