Požar u tvrtki za zbrinjavanje otpada u Zagorju: Gorjeli su plastika, platno i nerazvrstani otpad

Foto: Vlado Kos / CROPIX/Ilustracija

U Eko Floru u Mokricama u Hrvatskom zagorju u ponedjeljak oko pola sata prije ponoći buknuo je požar koji je intervencijom vatrogasaca lokaliziran za oko sat vremena. Tvrtka se inače bavi zbrinjavanjem otpada.

Na otvorenom prostoru gorjeli su plastika, platno i nerazvrstani otpad.

Vatrogascima zagorske javne vatrogasne postrojbe trebalo je samo pet minuta od dojave da stignu na mjesto požara. Na intervenciji su bili i članovi DVD-a Oroslavje i Zabok. Požar je gasilo ukupno 40-ak vatrogasaca s osam vozila.

Holjevac zatečen Milanovićevim riječima: ‘Jedini vrhovni zapovjednik na svijetu koji je to rekao’



U tijeku je očevid

Na požarištu je tijekom noći ostalo dežurati desetak vatrogasaca. Još uvijek nije poznat uzrok, a utvrdit će se očevidom.

“U vremenu 23,26 došla je dojava od prolaznika da se vidi plamen u firmi Eko Flor, vatrogasci su izašli i u 23,30 su već bili tu. Zatečeno stanje je bilo da je požar bio u razbuktaloj fazi, ali površinski, tako da evo prije nekih pola sata, vatrogasci su zaustavili širenje požara. Zadimljenja je bilo nešto malo tako da se brzo sanirao ovaj dio i nije došlo do veće ekološke katastrofe”, rekao je Dražen Sinković, zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe.

Radnici uz Bedea: Na prosvjedu se pojavio i on, slomio se i počeo plakati, uvjeren je da je požar podmetnut

Gradonačelnik Oroslavja je zahvalio vatrogascima što su, kako je rekao “spasili Hrvatsko zagorje i što se nije ponovio Osijek”.

“Nažalost, pojedinosti ne znam jer mene kao odgovornu osobu Civilne zaštite policija ne pušta unutra”, naglasio je Šimunić.

Holjevac mu ne da disati: Milanović nam podvaljuje stare udbaške teze, ne pušta na miru ni Tuđmana

Facebook Comments

Loading...
DIJELI