POŽAR NA ZRINJEVCU: Zabatni zid zaustavio širenje, a poznat je i uzrok?

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook

U ponedjeljak navečer izbio je požar na krovištu zgrade u centru Zagreba. Vatrogasci su prvu dojavu o požaru na Zrinjevcu dobili oko 22 sata, a dogašivanje je počelo tijekom noći.

“Dolaskom na mjesto intervencije u Berislavićevoj 2 smo zatekli već razbuktalu fazu požara. Gasili smo ga s istočne i zapadne strane s dva visinska vozila. Požar se proširio na nekih 30×12 metara opožarene površine. Gasilo je u samom početku šest vozila s 22 varogasca. Izgorio je tavanski prostor i krovište”, rekao je vatrogasac Kristijan Tomašek iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb za N1.

Otkrio je i što je spriječilo širenje požara na krovišta ostalih zgrada koja su spojena.

“Zabatni zidovi u zgradi na broju četiri i u Arheološkm muzeju su odradili svoje i spriječili da se prošire na okolna krovišta jer su krovovi praktički spojeni s drugim objektima. To je poput jednog požarnog sektora, ali je zabatni zid to zaustavio pa se nije proširio na ostale dijelove krovišta”, kazao je.Stanari su se sami evakuirali iz stanova, ali nisu se još vratili jer je u tijeku dogašivanje. Vratit će se čim bude sigurno, objasnio je vatrogasac.

Uzrok požara nije poznat. Neslužbeno N1 doznaje kako je uzrok kvar na električnim instalacijama, no za potvrdu te informacije treba čekati kraj očevida.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI