POŽAR NA HVARU PLANUO ZBOG ROĐENDANSKE ZABAVE! Mladić se brani: ‘Nemam pojma kako je raketa završila na kopnu’

Mladiću (23) iz Vele Luke koji je uhićen zbog sumnje da je u srijedu ispaljivanjem signalne rakete izazvao požar na Hvaru određen je jednomjesečni pritvor.

“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti. Sumnjiči se da je 18. kolovoza 2021. oko 22.30 sata dok se nalazio na plovilu ispalio signalnu raketu koja je izazvala požar u uvali Stupišće na otoku Hvaru. Protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku”, objavila je splitska policija.

Mladić je navodno kobnog dana došao brodicom na jahtu na kojoj je njegov prijatelj skiper boravio s desetak talijanskih turista. Na jahti se održavala zabava, jedna od gošći slavila je rođendan, a u jednom trenutku osumnjičenik za požar, također skiper, kojemu je izmjereno 0,7 promila alkohola u krvi, s broda je ispalio signalnu raketu.

Raketa ja završila u borovoj šumi, a epilog je opožarenih 15 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Procijenjena je šteta od četiri milijuna kuna. Neslužbeno, mladić se branio tvrdnjom da je raketu ispalio prema moru i da nema pojma kako je završila na kopnu, javlja Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI