POZADINA RATA U DOMOVINSKOM POKRETU: Netko je Škoru pokušao eliminirati!?

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Skandalima u Domovinskom pokretu očigledno se ne nazire kraj. Nakon intervjua kojega je bivši šef te stranke Miroslav Škoro dao za Večernji, reakcije ne jenjavaju.

Škoro je u razgovoru za Večernji kazao kako će svi oni koji tvrde da je s pozicije predsjednika otišao zbog neprimjerenog odnosa sa svojom asistenticom Nikolinom Brajković i njezina navodnog trošenja stranačkog novca svoje tvrdnje morati obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu.

U tom je razgovoru Škoro precizirao kako je 29. srpnja zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.


”Kad je Škoro u grupi Kluba zastupnika 17. srpnja napisao da financijska situacija u stranci nije dobra, to me ponukalo da posjetim računovodstvo. Rezultat toga je da sam 19. srpnja zatražio od stranke da se napravi revizija, forenzika i inventura. Škoro kao predsjednik stranke još nije Nadzornom odboru dostavio izvješće za prošlu godinu. On je bio ovlašten za poslovanje. Jedno je prijava, dok je nešto sasvim drugo lažna prijava za kazneno djelo članova Nadzornog odbora”, izjavio je Bubalo te na pitanje o tome što je vidio u računovodstvu odgovorio: “Predsjednik zna što je radio”.

Dobro upućeni svjedoče kako se Domovinski pokret podijelio na dvije struje, jednu blisku Škori i njegovoj sestri Vesni Vučemilović koja je uostalom i sama najavljivala da će njen brat otkriti pozadinu događanja u stranci, te drugu, blisku Bubalu, i aktualnom vodstvu stranke. Upravo se iz tih podijeljenih struja mogu čuti dvije različite verzije priče.Škorini pristaše uvjereni su kako se ovdje radi o njegovoj eliminaciji koja je strateški osmišljena te da se Škore rješavaju radi toga što nije ispunio očekivane ciljeve i nije pristao na suradnju s HDZ-om, s druge pak strane oni koji Škori i njegovoj sestri nisu skloni naglašavaju kako su njih dvoje svojim istupima stranci načinili golemu štetu te da su se stranački sukobi trebali riješiti za stranačkim stolom. To, po svemu sudeći, nije bilo provedivo.

”Škoro uopće nije imao tolike količine vina na skladištu za koje se tvrdi da ih je prodao stranci, a s tajnicom se družio, susretao i kontaktirao Žepina, on je prvi s time počeo”, naglašavaju sugovornici bliski bivšem predsjedniku tvrdeći da mu netko pokušava oteti stranku stvaranu na njegovom imenu.

S druge pak strane Škorini kritičari naglašavaju kako su njemu po pitanju financija ruke bile odriješene, ali i da je video nadzor i revizija stranačkih prostorija šokirala vodstvo Domovinskog pokreta. Istina je izgleda u ovoj priči negdje u sredini, sukobi će nedvojbeno eskalirati i puniti medijske stupce, a sve to ne ulijeva povjerenje u perspektivnu budućnost Pokreta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI