POVRATAK ODBAČENE SDP-OVKE: Bori se za legalizaciju marihuane, doktorirala je na ekofemizinizmu, a potjerao ju je Milanović

Foto: Cropix

U SDP-ovoj kuhinji ozbiljno se počelo razmišljati o Mireli Holy kao gradonačelnici Zagreba, piše Jutarnji list.

“O Mireli imam dobro mišljenje. Ona je moderna političarka, modernog izričaja i ima senzibilitet za neke teme karakteristične za modernu ljevicu. Danas se ljevica legitimira na temama koje nekada nisu bile bitne, od ekoloških do ljudskih prava. Mirela je to dobro prepoznala”, kaže jedan od vodećih SDP-ovaca, a potom iznosi drugu stranu medalje za Jutarnji list.

“Drugo je pitanje koliko zna komunicirati, posebno za široku publiku. Ona može biti simpatična mladima, ali to ne znači da će ti mladi ljudi koji se s njome slažu izaći na glasanje. Mi i dalje funkcioniramo po populističkim kriterijima. A Mirela nije vješta populizmu”, rezerve su koje ima sugovornik, jer sumnja da je bivša ministrica zaštite okoliša atraktivna široj populaciji.

Drugi SDP-ovci iz kruga bliskog predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, koji smatraju da bi trebalo kandidirati Mirelu Holy, ističu kako je ona političarka koja ima jasne stavove, ljevičarka je, artikulirana i svakako bi bila u stanju ući u bitku s Bandićem.

O ideji da bi Holy mogla biti SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba počelo se naglas govoriti nakon izbora za Europski parlament. Tada je, naime, iskočio prvi argument s kojim bi se predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa moglo isključiti iz ove igre.



Na listi SDP-ovih kandidata za Europski parlament Maras je bio na sedmom mjestu, a Holy na predzadnjem, jedanaestom. Unatoč tome i činjenici da je dulje vrijeme izbivala iz politike, Holy je ostvarila bolji rezultat. Dobila je 11.328 preferencijskih glasova (5,63 posto), a Maras koji je vodio vrlo intenzivnu i agresivnu kampanju kroz Sabor osvojio je svega 9948 (4,94 posto).

“Sada smo potpuno fokusirani na parlamentarne izbore, ali to ne znači da Mireli Holy želimo umanjivati šanse. Mirela će biti i na našoj listi za Sabor, i to zasigurno na jednom od ulaznih mjesta u jednoj od zagrebačkih jedinica”, kaže jedan od bliskih Bernardićevih suradnika. Kaže kako će nakon ovih izbora sve biti jasnije, te da će se kroz preferencijske glasove ponovno testirati njen rejting, kao i Marasov, te nekih drugih imena koja su u kombinaciji za zagrebačke izbore.

Inače, kao jedan potencijalnih kandidata oporba, a vjerojatno i SDP-a, spominje se i arhitekt Otto Barić, blizak Ivi Josipoviću. On je već najavio svoju kandidaturu u videointervjuu za Zagreb.info.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI