POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA NA DNEVNI RED STAVILO SLUČAJ BORG: Raspravljat će o Plenkoviću, Mariću, ali i Martini Dalić te Boži Petrovu

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na dnevni red je stavilo predmete koji se tiču afere Borg, otvorene protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića te bivših članova Vlade Martine Dalić i Bože Petrova.

Povjerenstvo je još prije tri godine otvorilo te predmete, kako bi se utvrdilo je li povrijeđen članak 5. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, odnosno jesu li povrijeđena načela obnašanja javne dužnosti načinom na koji se pisao lex Agrokor.

Premijer je prvo tražio izuzeće predsjednice Povjerenstva Nataše Novaković iz odlučivanja zbog zaposlenja u HUP-u, kojeg je financirao Ivica Todorić, a potom je presudom Visokog upravnog suda u slučaju Bandić početkom godine Povjerenstvu praktički oduzet glavni alat za odlučivanje.

Zaključeno je da nemaju ovlasti odrediti je li netko savjesno, odgovorno, pošteno i časno obnašao svoju dužnost, jer za to nije predviđena novčana kazna.

Novaković će u petak na sjednici obrazložiti zašto su ipak uvrstili te predmete te kako će se o njima odlučivati. Isto vrijedi i za putovanje predsjednika Zorana Milanovića lani u Albaniju kada je predsjednik prvo rekao da se radi o privatnom, a potom o službenom putovanju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI