POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: Kaznili su bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod s 13.000 kuna

screenshot

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda nije prenio upravljačka prava na drugu osobu na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja – CER d.o.o.

Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Inače, Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 10.000 kuna (plativo u deset rata) kaznilo i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića jer je istovremeno obavljao tu dužnost te funkciju direktora u trgovačkom društvu “Ličanka – proizvodnja pića” iz Donjeg Pazarišta i prokuriste u trgovačkom društvu “Pivovara Ličanka” iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.



Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna (plativo u dvije rate) kaznilo bivšeg saborskog zastupnika Igora Dragovana jer podaci u njegovoj imovinskoj kartici nisu odgovarali podatcima u zemljišnim knjigama vezano uz parkirno mjesto stečeno 2017. godine te suvlasništvo u stanu njegove supruge.

Bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Pleter-usluge Marijan Mareković kažnjen je s četiri tisuće kuna (plativo u četiri rate) zbog desetak manjih nepravilnosti vezanih uz nekretnine te pogrešne podatke vezane uz svoje prihode te prihode i mirovinu supruge u izvješćima o imovinskom stanju.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg saborskog zastupnika Milana Kujundžića zbog nesklada u imovinskoj kartici vezanoj uz prihode (dohodak od plaće i honorar koji mu je isplatila Opća bolnica Virovitica), nekretnine u njegovom vlasništvu kao i vlasništvu njegove supruge te u poslovnim udjelima i dionicama (nije prijavio dionice HT-a).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI