POVJERENSTVO ODLUČILO: Banožić je zlorabio položaj tijekom donošenja odluke o tri stana

Foto: MORH/ T. Brandt

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jednoglasno je donijelo odluku da je ministar obrane Mario Banožić zloupotrijebio položaj tijekom donošenja odluke o tri stana.

“Povreda članka 7.c, korištenje stana od 33 kvadrata, stavljanje tri nekretnine na korištenje dužnosnicima i odluka da će biti njemu na korištenje biti stan od 92 kvadrata. Kazna 7.000 kuna”, kazalo je Povjerenstvo.

Nataša Novaković je tijekom sjednice pročitala Banožićevo očitovanje u kojem je tvrdio nije ništa sam birao te kako je stan od 90 kvadrata u Gundulićevoj bio jedini raspoloživi stan, a dobio ga je zbog povremenog dolaska njegove supruge i djece iz Vinkovaca. Potom je Novaković rekla kako povremeni dolasci u Zagreb nisu kriteriji po kojima bi se trebao dodijeliti veći stan.

Povjerenstvo će se također pozabaviti predmetom članova uprave Hrvatskih šuma, Krunoslava Jakupčića i Ante Sabljića zbog zluporabe ovlasti kada je Jakupčić preko tvrtke angažirao odvjetnika za sudske nevolje u kojima se našao kao privatna osoba, a ne kao odgovorna osoba Hrvatskih šuma.

Svoj termin na dnevnom redu povjerenstva dobiti će i Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta.Facebook Comments

Loading...
DIJELI