POTVRĐENO JE: Hrvatica zadržana u Los Angelesu, stopirala ju je granična policija!

TMZ

"Prilikom obavljanja granične kontrole granična policija ima ovlasti poništenja/ukidanja vize ukoliko utvrdi da nisu ispunjeni uvjeti za ulazak na državno područje određene zemlje", priopćili su za naš portal iz MVEP-

Na Međunarodnom aerodromu u Los Angelesu (LAX) zadržano je desetak stranih državljana među kojima se nalazi jedna i hrvatska državljanka, javlja TMZ.

Hrvatica se našla među zadržanim osobama, iako naša zemlja nije na listi država kojima je američki predsjednik Donald Trump zabranio ulazak u SAD.

Izvori povezani s Američkom udrugom za ljudska prava (ACLU) TMZ su izjavili da je Hrvatica ovog vikenda sletjela u Los Angeles iz Pariza, da su je prisilili da potpiše dokumente u kojima se odriče svoje turističke vize, te će ju smjestiti natrag na let za Pariz.

Podsjetimo, Trump potpisao je uredbu kojom se zabranjuje ulazak u SAD građanima sedam muslimanskih država: Sirije, Irana, Sudana, Libije, Somalije, Jemena i Iraka. Ipak, iz Ministarstva vanjskih poslova potvrđeno nam je da zadržavanje ove hrvatske državljanke nema veze s Trumpovim odredbama.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH je putem Generalnog konzulata u Los Angelesu stupilo u kontakt s nadležnim institucijama u Sjedinjenim Američkim Državama koje su potvrdile da hrvatskoj državljanki po dolasku u zračnu luku Los Angeles, u subotu 28. siječnja 2017. godine, nije odobren ulazak u SAD tijekom uobičajenog imigracijskog postupka. Navedeno nije imalo nikakve veze s odlukom koju je predsjednik Trump potpisao 27. siječnja 2017. godine. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka ne može ulaziti u detalje cijelog slučaja. Podsjećamo kako valjana viza u putovnici nije jamstvo ulaska u zemlju, obzirom da se prilikom ulaska obavlja granična kontrola. Prilikom obavljanja granične kontrole granična policija ima ovlasti poništenja/ukidanja vize ukoliko utvrdi da nisu ispunjeni uvjeti za ulazak na državno područje određene zemlje”, priopćili su za naš portal iz MVEP-a.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI