POTRESNA ISPOVIJEST SILOVANIH ŽENA IZ MEĐIMURJA: ‘Prolazila sam kroz nasad kukuruza i jedan čovjek je iskočio i uhvatio me’

Medimurjepress

Na današnjem prosvjedu naziva “Pravda za djevojčice” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu okupilo se više tisuća ljudi, a organizatori tvrde kako je riječ o gotovo 7 000 osoba. Prosvjed je održan i ispred Općinskog suda u Čakovcu, gdje su dvije žene progovorile su o tome kako su silovane i kakve traume im je ono prouzročilo, piše Međimurjepress.

Suzana Grašić iz Čakovca rekla je kako ovu priču nikome nije do sada ispričala, a nosi je od svoje devete godine. Bila sam na praznicima kod tete koja me nije pustila da se idem igrati kod prijateljice, no ja sam pobjegla. Na putu do nje prolazila sam kroz nasad kukuruza i jedan čovjek je iskočio i uhvatio me. Odveo me dublje u kukuruz i tamo se dogodilo silovanje. Svašta mi je radio. Nisam nikome to govorila, ni majci, ne znam zbog čega, ali su nešto naslutili. Plakala sam, zatvarala se u sobu, imala sam noćne more. Sad sam nakon svega toga i nakon toliko vremena odlučila dati svoju priču van. Odlučila sam, jer moram se toga osloboditi, s tim više ne mogu živjeti. Nisam nikada prijavila policiji čovjeka kojeg nisam znala, od panike nisam zapamtila lice, samo znam da je bio stariji. Život mi je uništen”, ispričala je.

“Institucije koje bi nas trebale zaštititi to ne čine. Taj životinjski čin je zaista trauma za svaku ženu. Nekome kome vjeruješ napravi zločin i to je strašno. Društvo okreće glavu i tome mora doći kraj. Uvijek je u pravu muškarac, a moj silovatelj je jak i nisam mogla ništa učiniti. Psihički sam gotovo oboljela. Uvijek se krivi ženu. To što prolazimo treba najstrože kazniti. Do sada nisam prijavila silovanje jer me sramota. Ono što je meni moj prijatelj uradio nikome ne bih poželjela. Rekla sam mu da ću ga prijaviti i to ću sada konačno uraditi”, rekla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI