Potpore za očuvanje radnih mjesta u travnju dobilo 28 poslodavaca koje duguju više od 106,2 milijuna kuna poreza!

Prema najnovijoj analizi financijskog portala Fininfo o isplati potpora za očuvanje radnih mjesta za mjesec travanj proizlazi da je državne potpore dobilo 28  poslodavaca koji državi duguju više 106,2 milijuna kuna neplaćenog poreza, odnosno nalaze se na listi poreznih dužnika Porezne uprave, a potpore su dobili za 557 zaposlenika u iznosu od 2,24 milijuna kuna.

U analizi se stoga zaključuje „kako isplate potpora ovakvog tipa iziskuju implementaciju dodatnih ograničenja i veću kontrolu subjekata kojima se potpore isplaćuju“.

Fininfinom analizom obuhvaćeno je ukupno 98.535 poslovnih subjekata kojima je isplaćeno 2,2 milijarde kuna potpora za ukupno 558.724 zaposlenika.

Iz analize se također da iščitati da je u travnju potpore za očuvanje radnih mjesta dobilo i pet ustanova i to je jedina od pet kategorija (d.o.o., obrt, dioničko društvo, j.d.o.o., ustanova i ostali)  koja je osnovana i posluje u svrhu obavljanja djelatnosti od javnog interesa. Najveći dio ustanova (93 posto) koje su primile potpore za mjesec travanj posluje u obrazovnom i zdravstvenom sektoru (pretežito dječji vrtići i poliklinike).

Najviše potpora u travnju isplaćeno je obrtima i društvima s ograničenom odgovornošću koji čine 84 posto svih primatelja potpora. U travnju se pojavila i nova kategorija primatelja potpora – slobodna zanimanja u kojoj kao primatelji potpore prevladavaju odvjetnici, javni bilježnici i ordinacije privatne liječničke prakse, njih ukupno 938.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI