POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR! Šušković tvrdi da su time poboljšana prava za državne službenike i namještenike u županiji

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Kolektivni ugovor za službenike i namještenike tijela Primorsko-goranske županije potpisali su u ponedjeljak u Rijeci župan Zlatko Komadina, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Iva Šušković i sindikalna povjerenica za PGŽ Slavica Juranić.

“Također mi je drago da imamo dobar odnos sa sindikatima i da dogovorom preveniramo eventualne probleme”, istaknuo je župan Komadina, koji je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora, navodeći da se njime reguliraju prava koja su većinom i do sada bila ugrađena u Pravilnik o radu, priopćeno je iz županije.

Predsjednica SDLSN RH Šušković zahvalila se županu Komadini i cijelom stručnom timu na sudjelovanju u kolektivnim pregovorima između poslodavca i sindikata.

“Konačni ishod je potpisan Kolektivni ugovor između Županije i SDLSN koji je dokaz dobrog socijalnog dijaloga, socijalnog partnerstva i ključ u slijedećim koracima vezanih uz poboljšanja materijalnog statusa i plaća službenika u Županiji”, poručila je Šušković.

Sindikalna povjerenica Juranić ustvrdila je da su predstavnici sindikata i županijske uprave zajedničkim radom došli do Kolektivnog ugovora kojim su poboljšana prava.



“Pravilnik o radu je bio dobar, ali sad imamo još bolja prava, od povećanja startnog broja dana godišnjeg odmora, jubilarnih nagrada, božićnica, uskrsnica. Mnogo toga je zaista poboljšano i iskreno se nadam i dalje dobroj suradnji”, dodala je sindikalna povjerenica za PGŽ.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI