POSRNULI ZAGREBAČKI SDP DOBIJA VELIKO POJAČANJE: Ovo bi moglo sve promijeniti! Nezavisni zastupnik Petek uskoro ulazi u stranku?

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

SDP bi čini se u Zagrebu mogao dobiti i pojačanje u svojim redovima. Naime, nezavisni zastupnik u Zagrebačkoj skupštini Renato Petek, uskoro bi mogao postati član SDP-a.

“Za to postoji otvorena mogućnost i u skorije vrijeme ću donijeti odluku o ulasku u SDP. Ako sve bude po planu, vjerujem da će tako i biti”, kazao je Petek za RTL.

O tome svemu je razgovarao sa šefom stranke Peđom Grbinom i Davorom Terzićem koji je povjerenik SDP-a za Zagreb I od raspuštanja tog ogranka na njegovom je čelu.

“Sa SDP-om sam surađivao i 2017., bio sam na listi i tako sam i ušao u Skupštinu. Na ovim lokalnim izborima sam okupio neformalnu grupu koja je pripremala samostalan izlazak na izbore, ali smo izašli zajedno s SDP-om. Sada sam u gradskom klubu SDP-a, zajedno smo bili na listi i to je bio prije izborni i poslije izborni dogovor”, kazao je Petek.

“Uskoro će biti gotovi pravilnici o unutarstranačkim izborima. Prema onom što je bilo ne bih se mogao kandidirati unutar stranke na najviše funkcije, ali bi me zanimalo na koji način će kandidati koji će biti predsjednici vidjeti razvoj stranke. Želio bih ozbiljno pridonijeti u stranci”, kazao je Petek.



Naime izbori u SDP-u su najavljeni za 11. rujna.

Ono što bi SDP-u bilo potrebno i poželjno da vrati povjerenje birača je aktivno bavljenje politikom, s konkretnim idejama i prijedlozima i da je sve to vidljivo kroz rad u Gradskoj skupštini.

“SDP u startu treba ciljati određene skupine građana o kojima se želi pobrinuti i ima rješenja, kao što sam na zadnjoj sjednici dao inicijativu, koju je prihvatio i gradonačelnik Tomislav Tomašević, da se napravi novi plan za djecu s teškoćama i nadarenu djecu u vrtićima i školama. On će se napraviti u iduća tri mjeseca te će se isfinancirati. Takve inicijative bih volio i dalje raditi i na taj način dati svoj doprinos”, kazao je Petek.

“Rado bih se posvetio budućnosti, kreiranju politika i to pogotovo na razini Grada Zagreba te kako pomoći aktualnoj vlasti ali da SDP ima prepoznatljivu notu rada i da u tri i pol godine ostvari svoje ciljeve, a ne samo nužno da prati inicijative većine nego da ih i sam kreira. One su visoko podudarne s mnogim ciljevima Možemo, ali SDP ima kapacitete i u ljudstvu, što sam vidio u kampanji na mnogim razinama, postoje visoko obrazovani ljudi koji se bave inovacijama i za koje se nadam da će doći u priliku djelovati jer će takvo djelovanje biti korisno za cijelo društvo”, kazuje Petek.

Inače, Petek slovi za jednog od najaktivnijih i najprepoznatljivijih zastupnika u zagrebačkoj Skupštini te je često kritizirao pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i njegov način upravljanja gradom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI