POSLJEDNJI GOVORI PRIJE LJETNE PAUZE: Hajdaš Dončić okomio se na Banožića, a Selak Raspudić želi uvesti novi pojam u Kazneni zakon

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Petak je bio zadnji radni dan za zastupnike Hrvatskog sabora prije ljetne stanke koja traje do 15. rujna. U slobodnom govoru zastupnik iz redova SDP-a Siniša Hajdaš Dončić komentirao je stanje u Zrakoplovno-tehničkom centru.

Istaknuo je kako je ministar obrane Mario Banožić kriv za nedostatak rezervnih dijelova i mehaničara zbog kojih se kanaderi ne mogu servisirati. Dodao je kako je povećan rizik od požara zbog suše, a “Banožić gleda kako da razvlasti predsjednika Republike Zorana Milanovića.”

“Zrakoplovno-tehnički centar ne može servisirati kanadere i Air tractore, a Ministarstvo obrane to proglašava klasificiranim podatkom. A ne može ih servisirati jer nema rezervnih dijelova, mehaničari su otišli na rad u inozemstvo i, gle čuda, direktor otišao na godišnji odmor”, istaknuo je.

“Onda se čudimo i samo zahvaljujući pukoj sreći ili višoj sili nemamo ljudskih žrtava. Ali, tko kalkulira materijalne štete, koliko će to unazaditi taj cijeli kraj. Sada Šibenik, sutra bog te pitaj koji. Zbog neučinkovitosti, neorganiziranosti i nesposobnosti ministra. To je razlog”, zaključio je Hajdaš Dončić.

Zastupnica iz Kluba Mosta Marija Selak Raspudić govorila je o mentalnom zdravlju djece. Istakla je kako će se zalagati za njihovu zaštitu te je naglasila kako je porast pokušaja samoubojstva kod djevojčica u porastu za gotovo 300 posto.



Dodala je i kako je uputila prijedlog zakona o izmjeni Kaznenog zakona. U Zakon želi unijeti pojam ekocida.

“Unošenjem tog pojma u Kazneni zakon konačno bi u praksi manifestirali brigu za zaštitu okoliša i išli, ne samo sa svjetskim i europskim trendovima, nego u njima i prednjačili”, kazala je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI