POSLJEDNJA ČETIRI OBOLJELA ČLANA VLADE CIJEPLJENI SU S DVIJE DOZE: Je li problem u padu imuniteta nakon šest mjeseci?

Marko Lukunic/PIXSELL

Već četvrti član Vlade RH zaražen je nakon što je cijepljen s dvije doze cjepiva protiv koronavirusa.

Naime, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić saznao je da je pozitivan na covid-19, iako se cijepio s obje doze.

Prije njega zarazili su se i dvojica potpredsjednika Vlade Boris Milošević i Zdravko Marić, te ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ali iz Banskih dvora napominju kako je jasno da cjepiva ne štite 100 posto od zaraze, ali da štite od težih ishoda i oblika bolesti, pa su zato i sva trojica ministara s vrlo blagim ili neznatnim simptomima.

A i činjenica jest da je većini istekao rok od šest mjeseci kada učinak cjepiva opada, kada je riječ o mogućnosti zaraze.

Inače, više od polovice članova Vlade bilo je ili jest zaraženo koronavirusom. Od 19 članova, njih 10 je ili preboljelo koronu ili su kao Ćorić i Marić upravo u izolaciji i prebolijevaju. Prvi se bio zarazio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, a onda i ostali.



Pozitivan je bio i premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar prometa i mora Oleg Butković, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, kao i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak.

Zato u Vladi sada poručuju da će se ministri i državni tajnici koji to mogu cijepiti i booster dozom, a neki od njih to su već napravili.

Tako su booster dozom već cijepljeni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar obrane Mario Banožić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, a s booster dozom cijepio se i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Treću dozu primit će i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, ovog će se cijepiti trećom dozom. I ministar zdravstva Vili Beroš će nakon preboljenja primiti drugu dozu Pfizera, piše Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI