POSAVEC PRIZNAO KROZ ŠTO JE SVE PROLAZIO! ‘Dva mjeseca sam nosio težak križ, no narod je poslodavac svakom političaru’!

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Matija Posavec uvjerljivo je pobijedio na prijevremenim izborima za međimurskog župana. Podsjetimo, izbori su održani jer je upravo on prije malo više od dva mjeseca podnio ostavku nakon što je uhićen pod sumnjom da je primio 10.000 kuna mita.

Posavec je priznao krivnju, ponovno se kandidirao i – pobijedio na ponovljenim izborima. Svoju pobjedu komentirao u razgovoru za Dnevnik HRT-a.

“U politici je jedino moralno pitati građana što oni misle. Ja sam u trenutku šoka podnio ostavku, no nakon dva mjeseca križa koji sam nosio pitao sam građane što oni misle”, rekao je novi stari međimurski župan..

“Podrškom su reagirali i zamolili me da se ponovno kandidiram i rezultati izbora su dokazali ispravnost odluke da se kandidiram”, naglašava Posavec.

“Narod je poslodavac svakom političaru i toga se trebamo držati”, rekao je Posavec.



Na pitanje zašto je  nakon svega dao ostavku, Posavec je rekao kako je to u tom trenutku bilo jedino ispravno i moralno rješenje.

“Sada kada imam ovaj teret na leđima, odlučio sam da građani daju svoj sud, svoje mišljenje i svoje želje i to se dogodilo. Nitko se ne treba bojati izbora i svaki političar se treba boriti da dođe na test onih koji odlučuju, a to su građani”, rekao je.

Posavec je rekao kako on nije optužen za ništa.

“Postoji istraga glede sumnje, a kako će ta istraga završiti, treba pričekati”, rekao je.

 

Nakon samo 2 i pol mjeseca od ostavke na mjesto župana, Matija Posavec ponovno u istoj fotelji. Unatoč tomu što je u istrazi za primanje mita i pogodovanje priznao sve što mu se stavlja na teret.

“Svatko onaj tko me pita što ako bude presuda osuđujuća, ja odgovaram protupitanjem, što ako presuda bude oslobađajuća”, govori Matija Posavec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI