PORUKA MINISTRA GRLIĆA RADMANA: ‘Hrvatska će inzistirati da Beograd provede sporazum o uzajamnoj zaštiti nacionalnih manjina iz 2005.’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u subotu je čestitao 32. obljetnicu najstarijoj stranci hrvatske manjine u Srbiji te na Twitteru napisao kako će “Hrvatska inzistirati da Beograd provede sporazum o uzajamnoj zaštiti nacionalnih manjina iz 2005.”

Evo što je još napisao na Twitteru:

“Čestitam 32. obljetnicu najstarije stranke hrvatske manjine u Srbiji i parlamentarne stranke Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) na čelu s predsjednikom Tomislavom Žigmanovim. Vlada RH nastavit će intenzivno surađivati s hrvatskim političkim predstavnicima i DSHV-om, kao i pružati snažnu političku i materijalnu potporu hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Srbiji kako bi ona očuvala svoj nacionalni identitet i svoju bogatu kulturnu tradiciju i baštinu. Unatoč osvojenom mandatu Tomislava Žigmanova, Vlada RH nastavit će inzistirati na implementaciji odredbi sporazuma o uzajamnoj zaštiti nacionalnih manjina iz 2005., kao i na načelu reciprociteta na svim razinama vlasti, bez čega napredak Srbije na putu u EU nije moguć”, napisao je hrvatski ministar.

Poručio je da su “poštivanje vladavine prava i dobrosusjedski odnosi temeljni uvjeti za pristupanje novih država u EU”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI