PORFIRIJE U SABORNOM HRAMU U VUKOVARU: ‘Tu smo samo zbog hrama i molitve’

Foto: Bruno Konjevic/Cropix

U Sabornom hramu u Vukovaru u subotu navečer srpski patrijarh Porfirije prisustvovao je činu doksologije. Rekao je da su tu samo zbog hrama i molitve.

“Mi smo ovdje došli ne zbog bilo čega drugog nego zbog hrama, zbog molitve, zbog toga što imamo potrebu doći u hram i uputiti najdublje želje i istinske molitve Bogu za sebe, za svoje bližnje, ali i za čitav svijet, za sve ljude”, istaknuo je Porfirije, objavila je Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Dodao je da su “blagodarni Bogu, vladiki Heruvimu, njegovim svećenicima, svim ljudima dobre volje i svim državnim institucijama” koje su sudjelovale u obnovi tog hrama koji je bio “ranjen, devastiran i razrušen” i procesu “vraćanja ljepote koju je imao kada je sazidan”.

Za Vukovar je rekao kako je taj grad, ali i šire, mjesto gdje su se “stoljećima križale i živjele mnoge različitosti”. Porfirije je naglasio kako tu žive ljudi koji imaju neusporedivo više zajedničkog i sličnog, nego što imaju razlika, a da je kršćanska vjera najsličnije što ih približava.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI