PONOVNO PROSVJED ISPRED KBC-a ZAGREB: ‘Nismo antivakseri, želimo slobodu izbora!’

Foto: Patrik Macek /Pixsell

Prosvjed protiv uvođenja covid potvrda za zdrastvene djelatnike održava se već treći dan za redom, sa manjim brojem prosvjednika.

Ispred KBC-a Zagreb okupilo se prema pisanju 24sata desetak ljudi, a s njima je i njihov odvjetnik.

Većinu njih čine medicinske sestre i tehničari, a tvrde kako će ostati na prosvjedu do kraja dana.


“Mi nismo protiv cijepljenja, mi nismo antivakseri, ali smo za slobodu izbora. Svatko od nas mora imati pravo na vlastito tijelo”, kažu.

“Cijepila sam svoju djecu prema normalnom kalendaru cijepljenja, čak su se i članovi moje bliske obitelji cijepljeni protiv COVID-a jer ostavila sam im na izbor ako to žele napraviti, što dovoljno govori da nisam pobornica teorija zavjere. Ali zaista ne želim da mi se uvjetuje radno mjesto ako se ne cijepim”, kaže jedna prosvjednica.S njima je i njihov odvjetnik.

“Svaki dan dolazi ovdje s nama i upućuje nas u situaciju. Ne znamo što će biti, ali idemo mic po mic. Ako mi sada ne zauzmemo stav, obvezno cijepljenje bit će uvedeno u školstvo i ostale sektore. Nije u redu da nas se na nešto prisiljava i uvjetuju nam se radna mjesta”, kažu.

Na pitanje boje li se da će izgubiti posao, odgovaraju:

“A bojite li se da ćete izgubiti zdravlje?”

Danas ih je manje jer, kako navode, dio njihovih kolega prisiljen je vratiti se na posao.

“Znamo da cjepivo ne štiti 100 posto, što znači da bi i cijepljeni mogli biti bolesni, a ne izražavati simptome. I oni bi se prema tome trebali testirati, no jasno nam je zašto neće, jer bi došlo do kolapsa sustava”, rekla je prosvjednica.

O tome što će biti dalje ne znaju, ali odlučni su u tome da ustraju u naumu.

“David protiv Golijata. Ali vjerujemo da ćemo uspjeti, moramo. Da nam sad kažu da možemo doći na posao, ušli bismo u zgradu i nastavili raditi”, kažu.

Tvrde i kako su došli na posao, ali da ih ne puste bez testiranja na koje ne žele biti prisiljeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI